«Δεν θα υπάρχουν μαγαζιά για να επιστρέψουμε όταν ανοίξουν»

Παράταση για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα θα πάρει το σκληρό lockdown που είναι σε ισχύ από τις 11 Φεβρουαρίου και κρατά κλειστά τα μαγαζιά, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και άλλες επιχειρήσεις, ενώ η εστίαση έχει κατεβάσει ρολά εδώ και πολλούς μήνες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, παρά τις ελπίδες που είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα πως «τα μέτρα που μας έφεραν ως εδώ δεν φτάνουν» για τα μαγαζιά.

Ζήτησε δε «κυκλικές πολιτικές, με στόχευση στην ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων», επισημαίνοντας πως «πρέπει να αυξηθεί και το εισόδημα των εργαζομένων».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Καφούνης σημείωσε πως «υπήρξε μεταφορά τζίρου από μικρές σε μεγάλες επιχειρήσεις».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έκρουσε καμπανάκι κινδύνου, λέγοντας «δεν υπάρχει περιθώριο για τέταρτο lockdown γιατί στη συνέχεια δεν θα υπάρχουν μαγαζιά για να επιστρέψουμε σε αυτά». Υπογράμμισε δε ότι «μεγάλο βαρίδι για το λιανεμπόριο αποτελεί και το αδιάθετο εμπόρευμα» και εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που «ζητήσαμε την παράταση των εκπτώσεων».

Το σήμα για την παράταση του lockdown στην Αττική έδωσε εξάλλου στη σημερινή εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ