Άλλος ένας κλάδος σε απόγνωση με τα νέα μέτρα: Ακυρώθηκαν 8 στα 10 ραντεβού

Σε απόγνωση οι ιδιοκήτες των escape rooms με τα νέα μέτρα. «Μπλόκο» στο target group τους 18-38 ετών και καμία εναλλακτική. «Βροχή» οι ακυρώσεις.

Πριν από λίγα χρόνια, τα escape rooms γνώρισαν μία από τη μεγαλύτερη «άνθηση» που καταγράφηκε μέσα στην κρίση, με τις ανάλογες επιχειρήσεις να ξεπηδούν η μία μετά την άλλη και τα ραντεβού να είναι γεμάτα. Όμως, είναι και ένας από τους χώρους που τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια με τον κορονοϊό βιώνουν την απόλυτη απόγνωση.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική εξωτερικού χώρου, ενώ όπως καταγγέλλουν σήμερα οι επιχειρηματίες, με το που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τους κλειστούς χώρους όπου δεν επιτρέπονται ανεμβολίαστοι, ακυρώθηκαν τα 8 στα 10 ραντεβού.

Ένας από τους ιδιοκτήτες των δωματίων απόδρασης μίλησε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων αυτών, υπενθυμίζοντας ότι λειτουργούν για λίγους μήνες. Με τα νέα μέτρα, για να πάει κάποιος σε escape room ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Από 4-11 ετών μπαίνουν με self test
  • Από 12-17 ετών μπαίνουν με αρνητικό rapid test 48 ωρών
  • Οι 18 και άνω μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

Ουσιαστικά, αποκλείονται όλοι 18 και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ για τους κάτω των 18 ανεβαίνει η τιμή γιατί πρέπει να πληρώσουν και 10 ευρώ για το rapid test. «Δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τις ηλικιακές ομάδες 18-38 ετών που είναι το target group μας» είπε ο ίδιος.

«Είναι σαν να είμαστε ανοιχτά, αλλά δεν είμαστε και δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα, δεν έχουμε εισοδήματα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ