Ξυδάκης Δεξιά: Η καυστική απάντηση της ΝΔ

“Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Νίκος Ξυδάκης αποτελούν ντροπή”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τον φιλελευθερισμό στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”. Όπως τονίζει η Πειραιώς: “Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός “πολιτισμός” που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!”.

Ο Νίκος Ξυδάκης υποστήριξε ότι ο Φιλελευθερισμός έχει εγκαταλειφθεί από τη Δεξιά εδώ και δεκαετίες και έχει ενταχθεί στην ατζέντα της Αριστεράς και πως στο λόγο της υπέρ της ελευθερίας είναι φιλελεύθερη για να καταλήξει ότι “αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κ*λοδεξιοί είναι, ΕΡΕ”. Οι δηλώσεις του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ο οποίος και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια “απαράδεκτη δήλωση”. “Τέτοιες δηλώσεις να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα διολισθαίνουν συνεχώς προς το 3% γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απόδειξη ότι είναι το μακροβιότερο πολιτικό κόμμα σε όλη τη μεταπολίτευση με όλη αυτή τη δυναμική που έχει γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της έχουν ρίζες στην κοινωνία” και διερωτήθηκε “τι να πω το ανιστόρητο ότι οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι;”

Νίκος Ξυδάκης

Νίκος Ξυδάκης: Λίγα λόγια για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Γ. Ξυδάκης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός. Διετέλεσε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). Γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά και έλκει την καταγωγή του από τη Μύκονο. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας της τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων. Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα ως συντάκτης, κριτικός βιβλίου και εικαστικών, σύμβουλος έκδοσης, αρχισυντάκτης και εκδότης. Από το 1992 χρημάτισε αρθρογράφος και στη συνέχεια αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων. Επιμελήθηκε τις ομαδικές εκθέσεις: All Fashioned: Ζωγραφική στην Ελλάδα, σήμερα (Λάρισα-Θεσσαλονίκη, 2002), και Αναφορά στον Γύζη (Τήνος, 2004). Μέλος της ΕΣΗΕΑ, τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων ως Πολιτικός Αρθρογράφος της Χρονιάς (2009). Το διάστημα 2002-2005 υπήρξε Γενικός Γραμματέας και το 2007-2009 μέλος του Δ.Σ. της AICA-Hellas.

Πρωτοεξελέγη βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, ενώ από τότε ως τον Αύγουστο του ίδιου έτους διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού. Επανεξελέγη βουλευτής στη Β’ Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Παρέμεινε στη θέση αυτή ως τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου του 2016. Μετά τον ανασχηματισμό εκλέχτηκε ομόφωνα δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ