Κιμούλης καταγγελίες: Ρουμελιώτη, Ταβουλάρη, Παπουτσάκη, Ξυλά, Γερονικολού

Όλο και περισσότερες είναι οι ηθοποιοί που τάσσονται υπέρ της Ζέτας Δούκα μετά τις καταγγελίες της για σωματική και λεκτική βία που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη, ενώ συνεργάζονταν σε θεατρική παράσταση πριν από 13 χρόνια. Γνωστά ονόματα που έχουν χαράξει εδώ και χρόνια τη δική τους πορεία στον χώρο της υποκριτικής, καταθέτουν είτε προσωπικά ανάλογα περιστατικά με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, είτε αναφέρουν πως γνώριζαν τι συμβαίνει, καθώς και ότι είναι ευρέως γνωστό ότι ο Γιώργος Κιμούλης δεν έχει και την καλύτερη των σχέσεων με τους συνεργάτες του.

‘Ενα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η Μιμή Ντενίση, η οποία -ούσα και η ίδια θιασάρχης- μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “δεν έπεσε από τα σύννεφα” με τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα.

Γιώργος Κιμούλης

Κιμούλης καταγγελίες: Όσα είπε η Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση τόνισε, μεταξύ άλλων: «Εγώ μιλάω πάντα ειλικρινά. Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Μέσα στο θέατρο ξέρουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι οι εύκολοι, οι αγαπημένοι των ηθοποιών. Και ποιοι είναι οι δύσκολοι.

Η πρώτη απάντηση που θα δώσω είναι ότι αν κοιτάξεις τους θιάσους, όπου δεις και πηγαίνουν όλοι οι ηθοποιοί, σημαίνει ότι υπάρχει καλή σχέση. Ο Γιώργος είναι ένας δύσκολος θιασάρχης. Εγώ προσωπικά έχω καλή σχέση με τον Γιώργο. Δεν έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο. Δεν τον ξέρω πως λειτουργεί με τους συνεργάτες του. Αυτό που ξέρω είναι τις κοπέλες. Η Γερονικολού είναι μαζί μου 10 χρόνια. Είναι παιδί μου, είναι τέλειος συνεργάτης. Τη Ζέτα την ξέρω και την εκτιμώ πάρα πολύ. Δε πιστεύω ότι καμία γυναίκα βγαίνει και λέει ψέματα που θίγουν και την ίδια. Καμία δε θα το κάνει. Ποια ηθοποιός θα βγει να πει ότι την κλώτσησαν;

Ο Γιώργος δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη πως δε φέρεται καλά στους ηθοποιούς. Έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα. Και άλλοι. Όχι μόνο ο Γιώργος. Εγώ ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Στο θέατρο γνωριζόμαστε. Η Γερονικολού μου είχε πει ότι είναι στα δικαστήρια, γιατί της χρωστούσε τα χρήματά της από την παράσταση. Έτσι ξέρω. Δεν είχαμε μιλήσει για άλλα πράγματα.

Και ο Γιώργος και άλλοι ηθοποιοί και κάποιοι σκηνοθέτες φέρονται σκληρά και άσχημα στους ηθοποιούς. Σε μια πρόβα μπορεί να γίνουν πολλά. Εγώ έχω φωνάξει πολλές φορές. Η παράσταση είναι κάτι άλλο. Ο άλλος μπροστά σε 500 άτομα μπορεί να πάθει και την καρδιά του αν του πεις τίποτα… Θα συμβούλευα τον Γιώργο Κιμούλη να ζητήσει συγγνώμη»

Κιμούλης – Ευδοκία Ρουμελιώτη: Ολοι στον χώρο ξέρουμε ποιος είναι

Μία ακόμα ηθοποιός μετά τη Ζέτα Δούκα, που κατήγγειλε πως έχει υποστεί ψυχολογική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, είναι και η Ευδοκία Ρουμελιώτη. “Από χθες που παρακολουθώ το θέμα, και ενώ μετά από τόσα χρόνια νιώθω ότι θα έπρεπε να έχει περάσει και ο θυμός και η οργή μου, κατάλαβα γιατί δεν έχουν περάσει. Δεν έχουν περάσει γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το συμβάν, αλλά και με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Τον ίδιο τον άνθρωπο που εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κακοποιήσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τους συνανθρώπους τους να μην βγαίνουν να πουν ένα συγγνώμη… ένα απλό συγγνώμη τίποτα παραπάνω. Και αντ’αυτού να προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να θυματοποιούνται και να αναφέρουν την πραγματικότητα με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο”, είπε η ηθοποιός, μιλώντας στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”.

“Σε αυτό τον χώρο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πάρα πάρα πολύ καλά. Δεν μπορεί να βγαίνει να λέει ο κύριος Κιμούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι αυτή τη στιγμή το θυμηθήκαμε και η Ζέτα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που θα μιλήσουμε για όλα αυτά. Ότι τώρα θυμήθηκαμε τη συμπεριφορά του, επειδή έχει γίνει της μόδας και πατώντας πάνω στην κορυφαία πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου. Πάντα τα λέγαμε αυτά, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας και η φήμη αυτού του ανθρώπου προηγείται της παρουσίας του. Όλοι ξέρουμε μέσα στο χώρο τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου”, πρόσθεσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Κιμούλης – Κατερίνα Παπουτσάκη: Δεν θα επαναλάμβανα τη συνεργασία με τον Κιμούλη

Ακόμα μία ηθοποιός που έχει να καταθέσει το προσωπικό της βίωμα, είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη θεατρικά το 2007, και μάλιστα στην παράσταση από την οποία έναν χρόνο πριν είχε αποχωρήσει η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ηθοποιός είχε εξομολογηθεί πως είχε περάσει αρκετά δύσκολα εκείνη την περίοδο και είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Σε νέες της δηλώσεις αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι”. Η κ. Παπουτσάκη, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία, αλλά μόνον επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά.

“Είναι απλά μια συνεργασία που δεν θα επαναλάμβανα, χωρίς όμως να αισθάνομαι ότι χρήζει κάποιας καταγγελίας από μέρους μου”, σημειώνει η ηθοποιός.

Γιώργος Κιμούλης

Κιμούλης – Φαίη Ξυλά: Η χειρότερη συνεργασία της ζωής μου

Η Φαίη Ξυλά έχει επίσης συνεργαστεί επί σκηνής με τον Γιώργο Κιμούλη και κάνει λόγο για τη χειρότερη συνεργασία της ζωής της. “Ήταν από τις δύσκολες και ίσως η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη. Αλλά από εκεί και πέρα έβαλα τα όριά μου, με αποτέλεσμα βέβαια να έχουμε μια συνεργασία όπου δεν υπήρχε καμία επαφή, δεν μιλούσαμε μεταξύ μας. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία πολύ δύσκολα και φυσικά ψυχοφθόρα γιατί δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες”, είπε η Φαίη Ξυλά.

“Από εκεί και πέρα θεωρώ απαράδεκτο οποιοσδήποτε κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι και δεν το ανέχομαι να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή ως θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική βία ή λεκτική ή όλα αυτά που περιγράφει, πραγματικά είναι καταδικαστέο”, πρόσθεσε η ίδια.

Κιμούλης – Κατερίνα Γερονικολού: Με τρόμαξες, με φόβισες…

Για εργασιακό εκφοβισμό κατηγορεί τον Γιώργο Κιμούλη η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού με ανάρτησή της στο Instagram.

“Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου”, αναφέρει στην ανάρτησή της η ηθοποιός.

“Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας. Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας “πικραμένης”. Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση.

Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν”, συνεχίζει στην ανάρτησή της. “Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος”, γράφει.

Κιμούλης – Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: “Αναγκάστηκα να πάρω χάπια για να στέκομαι όρθια στην πρόβα”

Τη σκυτάλη των καταγγελιών πήρε και η ηθοποιός Αλεξάνδρα Ταβουλάρη η οποία με ανάρτησή της δήλωσε ότι αποχώρησε από θεατρική παράσταση μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα εξαιτίας της συμπεριφοράς του Γιώργου Κιμούλη.

“Θέλω να πω κι εγώ ένα δυνατό φτάνει πια, μετά το θαρραλέο βήμα που έκανε η Ζετα! Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα απο τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα).

Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δεν φοβάμαι να το εκφράσω γιατί πάντα σκεφτόμουν οτι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει απο την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή”.

Γιώργος Κιμούλης

Κιμούλης – Χάρης Ρώμας: Ηξερα για το περιστατικό με τη Ζέτα Δούκα

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινό”, χωρίς χαρακτηρισμούς, υπογράμμισε όμως από την πλευρά του πως γνώριζε τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη. “Γενικώς πιστεύω ότι πρέπει να είναι λελογισμένα όσα λέγονται διότι δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο πολύ συχνά να θέλουν να μιλήσουν ακόμα και για λόγους δημοσιότητας. Το θέμα που συζητάμε δεν είναι πρόσφορο για θετική δημοσιότητα. Θέλει πολλή προσοχή στην αντιμετώπισή του. Τη Ζέτα την υπερσυμπαθώ, είχαμε μια θαυμάσια σχέση. Κάποια μέρα που τη γύρισα με το αυτοκίνητο μου είπε ευχαριστώ για τις συνθήκες εργασίες.

Σε ανύποπτο χρόνο μου ανέφερε το συμβάν με τον Κιμούλη, αυτή η κακοποίηση η λεκτική. Το ήξερα και ομολογώ ότι δεν ήξερα πώς να χειριστώ. Συμβούλευσα τη Ζέτα να το ξεπεράσει με κάθε τρόπο αν είναι κάτι που τη στοιχειώνει. Είμαι υπέρ της Ζέτας και κάθε Ζέτας. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική. Έχω δουλέψει με τον Κιμούλη μια φορά όταν ήμουν πιο νέος κι έχω καλή σχέση”, είπε ο Χάρης Ρώμας.

Νίκος Ψαρράς και Ντόρα Χρυσικού στο πλευρό της Ζέτας Δούκα

Οι ηθοποιοί Ντόρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς, είναι και εκείνοι που συμπρωταγωνιστούσαν με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση “Closer”, το 2008, οπότε και συνέβησαν τα περιστατικά που κατήγγειλε η ηθοποιός.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως “Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους τη Ζέτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα την πούμε σε οποιον και όποτε μας ζητηθεί”.

“Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης ‘Closer’ στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε”, σημειώνουν.

Κιμούλης – Δημήτρης Καραντζάς: Είναι πολλά ακόμα που ξέρουμε και δεν λέμε…

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: “Και ειναι πάρα πολλά ακόμα που όλοι ξέρουμε αλλα ακόμα δεν λέμε. Ας είναι αφορμή αυτή η θαρραλέα πράξη της Ζετας Δούκα για καταγγελία τέτοιων και ακόμη πιο φρικτών- γνωστών- συμπεριφορών . Δεν νοείται κανένας εκβιασμός ( λεκτικής βίας η και σωματικής/ σεξουαλικής κακοποίησης) ουτε στις τρυφερές ( ορισμένες φορές και ανήλικες) ηλικίες της σχολής , ούτε μετά, ούτε σε καμια ηλικία. Ας αρχίσει το τέλος αυτής της διεφθαρμένης κυριαρχίας”.

Νέες καταγγελίες για τον Κιμούλη: Οι φοιτητές της σχολής του κλαίνε ακόμα από τον φόβο

Ακολούθησαν αρκετά μηνύματα και ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη δική του εμπειρία στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη, κάνοντας σε ανάρτησή του λόγο, για «3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς».

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Φάνη Παυλόπουλου στο Facebook αναφέρει:

20 χρόνια μετά. 3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς. Διέλυσε ένα ολόκληρο έτος, φιλίες, κατέστρεψε προσωπικότητες, γιατί έτσι γούσταρε και γιατί μπορούσε. Την τελευταία ώρα μιλάω με συμφοιτητές που κλαίνε με λυγμούς γιατί θυμήθηκαν τι ζούσαμε αυτά τα χρόνια στη σχολή του. Σήμερα συνειδητοποίησα γιατί, όταν κάποιοι με ρωτάνε σε ποια δραματική σχολή να δώσουν εξετάσεις, δίνω πάντα την ίδια απάντηση. “Σε καμία”.

Φαίη Κοκκινοπούλου

Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης.
Ο θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης.
Αυτό θα πει θράσος.
Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ