Πετρέλαιο θέρμανσης: Από την Παρασκευή 14/10 η προμήθεια – Στο 1,45 η τιμή του

Ξεκινά αύριο Παρασκευή (14/10), η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Η επιδότηση θα είναι κατά 20 λεπτά στο λίτρο, με βάση την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρύθμιση το ύψος της επιδότησης που ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Παράλληλα, τίθεται σε λειτουργία το myΘέρμανση για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους καταναλωτές για το επίδομα θέρμανσης 2022-2023.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την επιδότηση θα είναι κοντά στα επίπεδα των 1,45 ευρώ/ λίτρο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών, η εκκίνηση στις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει με την τιμή πάνω από το 1,50 ευρώ, γύρω στο 1,52 με 1,55 ευρώ το λίτρο.

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Στη νέα υπουργική απόφαση θα καθορίζονται:

– Τα εισοδηματικά όρια, τα οποία για φέτος έχουν διευρυνθεί σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

– Τα περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα και ορίζουν ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Υπενθυμίζεται πως το ύψος του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχει αυξηθεί στα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ