Δήμος Πάρου: Ενίσχυση της ασφάλειας για αποφυγή της εγκληματικότητας

Δήμος Πάρου: Σημαντικά τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου.

Tην Παρασκευή 16 Απριλίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την Πάρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πάρου και εν συνεχεία να προεδρεύσει ευρείας τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου και των αστυνομικών αρχών των Κυκλάδων. Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, αναφέρθηκε στην ανάδειξη του νησιού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια, περιέγραψε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την περσινή σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις σημαντικές συνέπειες που η πανδημική κρίση επέφερε στην οικονομία και την τουριστική κίνηση του νησιού, ιδιαίτερα μετά το περσινό lockdown.

Ο Δήμαρχος Πάρου διατύπωσε στον Υπουργό τα εξής αιτήματα:

  • Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου και του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας
  • Ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο Νέο Αεροδρόμιο Πάρου και δυνατότητα ελέγχου διαβατηρίων για την υποδοχή απευθείας πτήσεων από χώρες εκτός της συνθήκης Σένγκεν.
  • Είσοδος στο πλοίο ή το αεροπλάνο επιβατών από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό προς τα νησιά μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα σε ανιχνευτικό έλεγχο COVID-19 του τελευταίου 24ωρου.
  • Για τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις ανιχνευτικός έλεγχος στο λιμάνι της Πάρου. Για τους επιβάτες τουριστικών σκαφών ανιχνευτικός έλεγχος στο σημείο προσέγγισης στο νησί.
  • Δημιουργία Σταθερών Κέντρων δωρεάν ανιχνευτικού ελέγχου COVID-19 στα σημεία αυξημένης επισκεψιμότητας στο νησί.
  • Σταδιακό και με προϋποθέσεις άνοιγμα της εστίασης και εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας & ασφάλειας.
  • Επιτάχυνση των αποφάσεων εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η οικονομία του νησιού εξαρτάται από τον τουρισμό.

Χρυσοχοΐδης Πάρος

 

Δήμος Πάρου: Το αεροδρόμιο Πάρου διεθνές σημείο εισόδου στη χώρα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, διαβεβαίωσε για την πρόθεση να στελεχωθούν οι υπηρεσίες αρμοδιοτήτων του και οι υποδομές των νησιών με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε τόσο τα ίδια όσο και η χώρα συνολικά να καταστούν ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες και υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου για να καθοριστεί το αεροδρόμιο Πάρου ως διεθνές σημείο εισόδου στη χώρα. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη και τη συμπαράσταση από πλευράς του ιδίου και της κυβέρνησης προς τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Χρυσοχοΐδης Πάρος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ