Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Σενινάριο συγγραφής σεναρίου

Δήμος Παλαιου Φαλήρου: Στο σεμινάριο συμμετέχουν κορυφαίοι σεναριογράφοι που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές του σεναρίου.

Ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, σας προσκαλεί στο ταχύρρυθμο δωρεάν σεμινάριο το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου & ώρα 10:30 – 15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού σχολείου Π.Φαλήρου (Ανδρομάχης 17) . Τον συντονισμό του σεμιναρίου θα έχει η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου Μαίρη Τρύφων. Στο σεμινάριο συμμετέχουν κορυφαίοι σεναριογράφοι που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές του σεναρίου.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν e mail για την συμμετοχή τους στο: [email protected] Η επιβεβαίωση της συμμετοχής θα γίνεται αποκλειστικά μέσω mail, όπου θα δηλώνονται:  ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

stories 1487 1953

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 00 ώρα προσέλευσης
  • 30 – 12.00: Από την αρχική ιδέα στην ιστορία: Πηγές, μοτίβα, θέματα – τα στάδια ανάπτυξης – το treatment (η πραγματεία) – η σκαλέτα – το γράψιμο σκηνών – οι διορθώσεις – προϊστορία (το παρελθόν του ήρωα)
  • 00-13.30: Αφηγηματικές δομές – Πλοκή: Η ανάπτυξη, σύνθεση και διάνθιση της ιστορίας – τρόποι αφήγησης – κανόνες κλασικής δραματουργίας – διάρθρωση, κλιμακώσεις, επίπεδα σύγκρουσης
  • 30 – 15.00: Χαρακτήρες – Διάλογοι: Γένεση, ανάπτυξη και εξέλιξη χαρακτήρων – διάλογοι, υπαινιγμοί και σιωπές
  • 00-16.00: Master Class

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 00 ώρα προσελεύσεως
  • 30-12.00: Τα είδη του σεναρίου: Δράμα, κωμωδία και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις – κινηματογραφικό, τηλεοπτικό – αυτοτελές, συνεχείας – τα αρχέτυπα και η συμβολή τους στη συγγραφή του σεναρίου.
  • 00-13.30: Το σενάριο στο documentaire (ταινία τεκμηρίωσης):Οι προφορικές μαρτυρίες – μεθοδολογία προσέγγισης και τεκμηρίωσης – πραγματικότητα και δραματουργία (ή πώς μετατρέπεται σε σενάριο μια αληθινή ιστορία)- Docudrama και biopic
  • 30-15.00: Η σημασία της αξιολόγησης η ανάλυσης του σεναρίου σας από επαγγελματία αναλυτή
  • 00-16.00: Master class

Απαραίτητη η χρήση προστατευτικών μασκών καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή ένα από τα παρακάτω έγγραφα: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους 3 μήνες, καθώς και rapid test (το τελευταίο 48ωρο).

scenario1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ