Δήμος Παιανίας: Πράξη ιεροσυλίας

Δήμος Παιανίας: Εισέβαλλαν στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Κοιμητήριο Παιανίας προκαλώντας ζημιές και «σηκώνοντας» το παγκάρι.

Περίσσια θράσους για ιερόσυλους οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε τις άγιες ημέρες της Σαρακοστής και εισέβαλλαν στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Κοιμητήριο Παιανίας προκαλώντας ζημιές και «σηκώνοντας» το παγκάρι. Οι δράστες- εναντίον των οποίων έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες- μπήκαν στην εκκλησία το βράδυ της Τετάρτης σπάζοντας παράθυρο στο πλάι του ναού, προκαλώντας μεν υλικές ζημιές αλλά έφυγαν άπραγοι ως προς τον πραγματικό τους στόχο, ο οποίος ήταν τα χρήματα. Οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας αποκατέστησαν τις ζημιές την Πέμπτη, ενώ δρομολογήθηκε τοποθέτηση συναγερμού για την Παρασκευή. Όμως το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψαν και αυτή τη φορά έφυγαν με το μεταλλικό παγκάρι.

Η πράξη τους μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί, καθώς ο προσεκτικός σχεδιασμός και η πιθανολογούμενη εμπλοκή ανηλίκου στην διάρρηξη δείχνουν πως δεν υπολογίζουν ούτε τις μέρες κατάνυξης και περισυλλογής προσβάλλοντας στο αίσθημα των συμπολιτών μας. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τον Δεκέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκαν εργασίες στον ιερό ναό όπου μεταξύ άλλων είχε αντικατασταθεί η πλαϊνή πόρτα. Για το περιστατικό διενεργούνται έρευνες από τις αρχές.

Άγιοι Θεόδωροι Παιανίας

Διαβάστε ακόμη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ