Αθ. Δημόπουλος: Πολύ μικρό το ποσοστό ανοσίας στον κορονοϊό στην Ελλάδα

Mε αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στη χώρα και τις προειδοποιήσεις για νέα επιδείνωση της πανδημίας μίλησε το πρωί της Τρίτης στο Open o καθηγητής παθολογίας και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος.

O καθ. Δημόπουλος τοποθετήθηκε για την απόφαση να απαγορευτούν τα πανηγύρια, για τα αντισώματα του πληθυσμού και για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την αντίφαση της απόφασης να κλείσουν τα πανηγύρια αλλά να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε επισκέπτες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Σουηδία, αο κ. Δημόπουλος απάντησε:

«Η πανδημία σε αυτά τα κράτη είναι σε ύφεση, ειδικά σε Αγγλία και Σουηδία. Το θέμα με τα πανηγύρια έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Μπορεί να έχουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά μέρη, να υπάρχει όχι μόνο συγχρωτισμός αλλά και συνθήκες ευκολότερης μετάδοσης του ιού (λόγω του τραγουδιού, της φωνής, του γέλιου) εάν ένα ή περισσότερα άτομα είναι ασυμπτωματικοί ή προσυμπτωματικοί φορείς.

Επίσης το άλλο θέμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει ιχνηλάτηση κάποιου κρούσματος που θα προκύψει από μια τέτοια εκδήλωση. Αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις είναι ό,τι χειρότερο έχουμε για τη διασπορά του κορονοϊού. Το έχουμε δει επανειλημμένως να συμβαίνει τους τελευταίους πέντε μήνες σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε fashion shows κ.ά.»

Δείτε τις δηλώσεις του καθ. Δημόπουλου:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ