Ανυπωχώρητη η πανδημία: Αυξάνονται παγκοσμίως κρούσματα και θάνατοι

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η πανδημία του νέου κορονοϊού παγκοσμίως, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων να αυξάνεται καθημερινά, σε ορισμένες περιπτώσεις με πρωτόγνωρους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 από την εμφάνισης της ασθένειας τον Δεκέμβριο, ανέρχεται το πρωί της Πέμπτης σε 516.210.

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει εδώ και μέρες το ψυχολογικό όριο των 10 εκατομμυρίων, με 10.694.060 να είναι τα επιβεβαιωμένα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις. Ενθαρρυντικό παραμένει το γεγονός ότι 5.480.394 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων.

Τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων των τελευταίων ημερών έχουν Βραζιλία, ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ πολλά είναι τα κράτη εκείνη που βλέπουν νέα έξαρση των κρουσμάτων.

ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα

Στις ΗΠΑ χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες για να φτάσουν τα κρούσματα τις πρώτες 50.000. Πλέον, αυτός είναι ο αριθμός που καταγράφεται σε μία μέρα.

Τα 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, αποτελούν αριθμό-ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε το Τζονς Χόπκινς.

Πλέον, σχεδόν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στην χώρα ανέρχεται σε 128.028. Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 706 θάνατοι.

Την Τετάρτη, το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Βραζιλία: Πάνω από 60.000 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο αριθμός των νέων θανάτων από Covid-19 ανέρχεται σε 1.016, ξεπερνώντας έτσι το φράγμα των 60.000 συνολικά.

Τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, ανήλθαν σε 45.482.

Συνολικά ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην χώρα ανέρχονται σε 60.610, σε σύνολο 1.447.523 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων..

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

Μεξικό: Ξεπέρασε την Ισπανία σε συνολικό αριθμό θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε 741 νέους θανάτους και 5.681 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 28.510 νεκρούς επί συνόλου 231.770 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό, πλέον, ξεπέρασε την Ισπανία στον συνολικό αριθμό θυμάτων του ιού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης του κορονοϊού στην Κολομβία ξεπέρασαν την Τετάρτη το όριο των 100.000, καθώς τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στη χώρα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων να είναι γεμάτες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην χώρα ανέρχονται πλέον σε 102.009, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων 54.941 είναι ενεργά. Περίπου 3.470 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19.

Την Τετάρτη καταγράφηκε η υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, 4.163.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μπογκοτά δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο η πόλη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα αυστηρότερο lockdown καθώς οι ΜΕΘ έφτασαν το 70% της χωρητικότητας τους, αλλά απέκλεισε αυστηρότερα μέτρα αφού η κυβέρνηση παρέδωσε εκατοντάδες επιπλέον αναπνευστήρες.

Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και το lockdown, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου, έχουν επιφέρει πλήγμα στη συνήθως υγιή οικονομία, με τις επιχειρήσεις να είναι κλειστές και τον δείκτη ανεργίας να αυξάνεται. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος.

Η Κολομβία έχει λιγότερες επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό από τις γειτονικές χώρες όπως η Χιλή, το Περού, ο Παναμάς και η Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ιαπωνία: Αύξηση-ρεκόρ κρουσμάτων για το τελευταίο δίμηνο

Περισσότερα από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψε το Τόκιο σήμερα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, αριθμός-ρεκόρ για το τελευταίο δίμηνο.

Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 25 Μαΐου, η χώρα κατέβαλε προσπάθειες για να κρατήσει τον αριθμό των ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε κάτω από 20, τις τελευταίες όμως ημέρες, ξεπερνούσαν τα 50.

Ο ημερήσιος αριθμός περιστατικών στο Τόκιο, ήταν μεγαλύτερος από 100 στις 2 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ