Ανήσυχος ο Μάας για τα ελληνοτουρκικά: Οποιος κινείται σε γκρεμό, μπορεί να πέσει μέσα

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε την Τρίτη πόσο δύσκολη είναι η διαμεσολαβητική προσπάθεια που έχει αναλάβει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παρατηρούν την Τετάρτη γερμανοί αναλυτές σχολιάζοντας τις διαδοχικές επισκέψεις του Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα μεταδίδει η DW.

«Ο Μάας ένιωσε πόσο βαθύ είναι το χάσμα» ανάμεσα στις δυο χώρες αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa σημειώνοντας πως παρότι αμφότερες οι πλευρές φάνηκαν επί της αρχής πρόθυμες για διάλογο ωστόσο δεν προανήγγειλαν συγκεκριμένες κινήσεις αποκλιμάκωσης.

Ενδεικτικό του κλίματος που εισέπραξε ο γερμανός ΥΠΕΞ κατά τις επισκέψεις του είναι το tweet που ανήρτησε αργά το βράδυ της Τρίτης το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και όπου ο Χάικο Μάας δηλώνει μετά την επιστροφή του στο Βερολίνο:

«Η κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Όποιος κινείται προς τον γκρεμό μπορεί και να πέσει σε αυτόν. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες για έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι δυο χώρες διατείνονται ότι θέλουν λύση βάσει του διαλόγου.

Αντί προκλήσεων θα πρέπει να επικεντρώσουμε σε λύσεις. Γι΄ αυτό πήγα σήμερα σε Αθήνα και Άγκυρα για να διερευνήσω αυτή την προθυμία για διάλογο» αναφέρει ο γερμανός ΥΠΕΞ στο tweet του κάνοντας στη συνέχεια ειδική μνεία στις ευρωτουρκικές σχέσεις:

«Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είμαστε σε σταυροδρόμι. Θέλουμε να μπορούμε να μιλάμε και πάλι για κοινά συμφέροντα και ευκαιρίες. Γι΄ αυτό θα πρέπει να επιλυθούν όμως επιτέλους αμφιλεγόμενα ζητήματα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ