Η Angelina Jolie φοβάται ότι η κόρη της θα βιώσει τον ρατσισμό

Η Angelina Jolie, διάσημη ηθοποιός του Hollywood, σε μία συνέντευξή της σε βρετανικό περιοδικό εξέφρασε τα άγχη και τις ανησυχίες της για τον ρατσισμό, αλλά και τους φόβους της ως μητέρα μιας αφροαμερικανής, της Zahara.

Σύμφωνα με το Harper’s Bazzar, η ηθοποιός υιοθέτησε την 15χρονη Zahara από ένα ορφανοτροφείο στην Αιθιοπία, όταν ήταν έξι μηνών, με τον τότε σύζυγό της Brad Pitt.

Η Angelina, με αφορμή την δολοφονία του George Floyd, μίλησε για την φυλετικές διακρίσεις και τις εντάσεις που προκαλούνται από αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μοιράστηκε την άποψή της για τις διαμαρτυρίες που γίνονται αυτήν τη περίοδο.

“Υπάρχουν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παγκοσμίως, λόγω πολέμου και διωγμών. Υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις στην Αμερική. Ένα σύστημα που με προστατεύει αλλά μπορεί να μην προστατεύει την κόρη μου – ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα, γυναίκα ή παιδί στη χώρα μας με βάση το χρώμα του δέρματος – είναι απαράδεκτο, ” είπε.

Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη συμπάθεια και τις καλές προθέσεις στους νόμους και στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν πραγματικά τον ρατσισμό και την ατιμωρησία. Ο τερματισμός της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία είναι μόνο η αρχή. Πηγαίνει πολύ πέρα από αυτό, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα μέχρι την πολιτική μας, ” συνέχισε η ηθοποιός.

Η ίδια δήλωσε πως ένιωσε ικανοποίηση, όταν έβλεπε τον ξεσηκωμό του κόσμου και τις διαδηλώσεις στους δρόμους. 

“Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, κούρασε. Ο κόσμος δηλώνει ότι είναι κουρασμένος από τις δικαιολογίες και τα μισά μέτρα και δείχνει αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο, εν όψει ανεπαρκών απαντήσεων από εκείνους που έχουν την εξουσία. Φαίνεται ότι ο κόσμος ξυπνάει, οι άνθρωποι κάνουν βαθύτερες εκτιμήσεις. Ήρθε η ώρα να κάνουμε αλλαγές στους νόμους και στα θεσμικά μας όργανα – ακούγοντας εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο και των οποίων οι φωνές έχουν αποκλειστεί, ” επισήμανε η Jolie. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ