Βασιλιάς Florian Marku : «Έλεγε είμαι κικμπόξερ, αθλητής ΜΜΑ, αλλά δείτε τι του έκανα – Είναι μόνο η αρχή!»

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις του Florian Marku μετεφρασμένες από το ufight.gr, όλα όσα είπε μετά την σπουδαία νίκη απέναντι στον Maxim Prodan και την κατάκτηση της διεθνούς ζώνης της IBF στην welterweight κατηγορία.

«Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό. Εάν σκεφτείτε που ήμουν πριν 6 χρόνια και που βρίσκομαι τώρα, είναι απίστευτο.

Γράφω το δικό μου βιβλίο και στο τέλος αυτής της χρονιάς θα δημοσιευθεί ώστε να δείτε τις ιστορίες μου.

Έχω κάνει μια πολύ δύσκολη ζωή και να φτάνω να αγωνίζομαι σε τέτοιες αρένες είναι φοβερό!

Αυτό είναι το ξεκίνημα. Δεν είμαι ικανοποιημένος μόνο με αυτό. Αυτό είναι το ξεκίνημά μου.

Αλλά από εδώ και πέρα τα καλά συμβόλαια, τα καλά χρήματα, θα έρχονται. Χάρις στην ομάδα μου, χάρις στον Θεό, χάρις στον προπονητή μου τον Γιώργο Αρμάγο και όλους όσους με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα. Είναι το ξεκίνημα, εγώ από τώρα αρχίζω.

Ο Prodan είχε πρόβλημα να βρει ρυθμό και απόσταση όταν κινούμουν και αυτό έκανε το παιχνίδι ευκολότερο για μένα. Είχαμε το σχέδιό μας και ήταν τέλειο.

Στον Prodan δίνω το πολύ δύο γύρους και τίποτα περισσότερο. Θεωρώ πως με το τζαμπ μου κατάφερα να τον υπερσκελίσω. Και είμαι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχουν πολλοί που με 10 αγώνες όπως εγώ βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους αντιπάλους.

Κανείς δεν πίστευε σε μένα. Λέγανε είναι κικμπόξερ, είναι μαχητής ΜΜΑ και… δείτε τι συνέβη. Αυτό είναι το ξεκίνημα.

Δεν λέω πως είμαι ο καλύτερος πυγμάχος στον κόσμο, αλλά δίνω την καρδιά μου και θυσιάζω την ζωή μου για την οικογένειά μου. Η γυναίκα μου είναι έγκυος και θα κάνω τα πάντα για να τους δώσω την καλύτερη ζωή.

Ο κριτής που έδωσε με τόση μεγάλη διαφορά το ματς υπέρ του Prodan, κατάγεται από την Ιταλία όπως και ο αντίπαλός μου. Το έμαθα πριν λίγο, γι’αυτό και του έδωσε τον αγώνα. Είναι απίστευτο να δίνει το ματς 9-1, πως έχασα 8 γύρους. Σε καμία περίπτωση. Έχασα το περισσότερο δύο γύρους, το περισσότερο. Ο Maxim όμως είναι σκληρός αντίπαλος, είναι αήττητος, ήρθε για να κερδίσει, εγώ δεν επιλέγω αντιπάλους που έρχονται για να χάσουν. Μπράβο του. Αυτό που γίνεται εκτός ρινγκ είναι μόνο για το show.

Mου έλεγε είμαι κικμπόξερ, αθλητής ΜΜΑ και δείτε τι του έκανα. Τον κέρδισα στις γροθιές, ήμουν καλύτερος, δεν μπορούσε να μου κάνει τίποτα. Αλλά ευχαριστώ τον Θεό, αυτή είναι η στιγμή μου.

Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου, θα μπορούσα να τα πάω πολύ καλύτερα, αλλά θεωρώ πως 8 γύρους τους κέρδισα.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Δεν ξέρετε την ζωή μου. Είμαι Αλβανός μετανάστης και δόξα τον Θεό ήρθα εδώ στην Αγγλία και η ζωή μου άρχισε να αλλάζει. Η Βρετανία μου έδωσε πολλές ευκαρίες και τώρα αρχίζω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Δεν είμαι τόσο χαρούμενος με αυτόν τον τίτλο, όμως αυτός είναι το ξεκίνημα για πολλούς άλλους τίτλους. Είναι το ξεκίνημα αυτό για μένα, όχι το τέλος.»

Κρατώντας αγκαλιά τον προπονητή του Γιώργο Αρμάγο, είπε :

Στο τέλος ανέφερε για τον αντίπαλο που θα ήθελε για επόμενο:

«Τον Conor Benn. Είδατε που με βάλανε; Στο ξεκίνημα του show.

Εκείνος κάνει θαύματα χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα του. Εάν ο πατέρας μου ήταν όπως και ο δικός του θα με έβαζαν στο co-main event. Θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη, δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του, δεν με ενδιαφέρει. Εάν θέλουν να με φέρουν απέναντί του, θα παίξω, όπως κάνω και με όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αλβανούς και Βρετανούς φανς που με υποστηρίζουν και νομίζω ήταν πολλοί εδώ μέσα. Άκουγα τις φωνές τους. Τους ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη.
Θα δώσω και την ζωή μου μέχρι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Ευχαριστώ.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ