Γιατί το Mayweather – Paul προσβάλει τις αξίες του αθλήματος της πυγμαχίας

mayweayther paul 45

Λίγο προτού γίνουμε μάρτυρες (κυριολεκτικά ή μεταφορικά –όπως το βλέπει κανείς-) του αγώνα Floyd Mayweather με Logan Paul απόψε στο Μαϊάμι, ο συνεργάτης του ufight.gr και προπονητής στο Fight School Nέας Φιλαδέλφειας, ο Γιώργος Τσατσούλας κάνει την εκτίμησή του για την αναμέτρηση.

banner new 233

Αρχικά κάνοντας μια αρχική εκτίμηση για την λογική πίσω από το κλείσιμο αυτού του αγώνα μας λέει :

«Δεν θεωρώ πως είναι ένας σοβαρός αγώνας αυτός, αλλά πάρ’ αυτα έχει ένα ενδιαφέρον με την λογική της διαφοράς των κιλών και του πάθους που μπορεί να βγάλει ο Logan Paul για την διεκδίκηση της νίκης απέναντι στον Mayweather.

Δεν έχει κάποια αξία ως παιχνίδι από την στιγμή που δεν υπάρχει νικητής και δεν επηρεάζεται και το 50-0 του ‘The Money’. Είναι καθαρά μάρκετινγκ όλο το θέμα και οικονομικού ώφελους των δύο πλευρών.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πόση δύναμη μπορεί να έχει στις μέρες μας ένας YouTuber ώστε να πάρει ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό που αξιολογείται ουσιαστικά εδώ είναι η δύναμη που σου δίνουν στην εποχή μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φτάσεις να παίζεις ένα ματς εκατομμυρίων ευρώ.»

tsatsoulas 3399

Στην συνέχεια για το αν θεωρεί πως ο Logan Paul μπορεί να κερδίσει, αναφέρει:

«Όποιος μπαίνει μέσα στο ρινγκ έχει και 0,01 πιθανότητα να κερδίσει. Αυτό μπορεί κανείς να το μεταφράσει όπως θέλει. Από το να του καρφώσει ένα χτύπημα μέχρι να συμβεί το αναπάντεχο…

Προφανώς και οι πιθανότητες γέρνουν κατά κράτος προς τον Mayweather, αλλά δεν σημαίνει πως ο άλλος δεν έχει καμία πιθανότητα.»

Για το αν η διαφορά σωματοδομής των δύο αθλητών μπορεί να παίξει ρόλο, μιας και ο Paul ζυγίστηκε πάνω από 15 κιλά βαρύτερος;

«Εγώ θα σας ρωτήσω. Η διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα στους δύο πυγμάχους μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα; Αυτό απαντά στο ερώτημα…»

Για το ποσοστό που δίνει προκειμένου ο Paul να κερδίσει τον Mayweather:

«Έχει τις ίδιες πιθανότητες που είχε και ο Δαυίδ να κερδίσει τον Γολιάθ! Πόσα συχνά όμως γίνονται θαύματα;»

Για το αν αυτό το ματς επηρεάζει κατά κάποιον τροπο την φυσιογνωμία του αθλήματος της πυγμαχίας με τα τόσα εκατομμύρια μάτια που θα τον δουν:

«Αυτός ο αγώνας κάνει καλό στην τσέπη των δύο αθλητών και κακό στο άθλημα.

Από τότε που τα αθλήματα έγιναν αγώνες με αποκλειστικό στόχο την κερδοσκοπία, χάθηκε και η ίδια η έννοια του αθλήματος. Πρέπει το ‘Ευ Αγωνίζεσθαι’ να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο και αυτή η κερδοσκοπική οπτική δεν πρέπει να υφίσταται με τον τρόπο που γίνεται αυτή την στιγμή.

fight school giorgos tsatsoulas

Ο καθένας ωστόσο προσεγγίζει το άθλημα διαφορετικά και σε αξιακό επίπεδο. Για μένα η πυγμαχία είναι άθλημα με κεφαλαίο Α οπότε δεν μπορώ να το αντιμετωπίζω με πρακτικές Mayweather-Paul.

Αυτό το ματς τώρα είναι ‘αγώνας επίδειξης’, που σημαίνει άλλο πράγμα σε σχέση με ένα ματσάρισμα με κανονικούς αθλητές . Επισης δεν είναι καν αξιοκρατικό.

Πυγμαχία είναι ένα άθλημα στο οποίο δύο αθλητές αγωνίζονται στα ίδια κιλά με έναν συγκεκριμένο σκοπό που δεν είναι αποκλειστικά τα χρήματα.

Aυτό το ματς δεν θα το έδειχνα στους μαθητές μου. Η πυγμαχία μας διδάσκει πως να μαχόμαστε, να πολεμάμε για ανώτερα ιδανικά. Να προσπαθούμε, να μοχθούμε σε αληθινές μάχες!

Εδώ βλέπουμε κάποιον που έρχεται από το πουθενά στον χώρο, που δεν έχει ματώσει, δεν έχει μοχθήσει για να βρεθεί στην συγκεκριμένη θέση που βρίσκεται. Παρά μόνο το καταφέρνει αυτό από την επιρροή που ασκεί σε εκατομμύρια κόσμου μέσα από τα social media.»

Για την πρόβλεψή του για το αποτέλεσμα :

«Θεωρώ νικητής θα είναι ο Mayweather με χτύπημα στο σώμα, θα τον κόψει χαμηλά λόγω και της διαφοράς ύψους που έχουν και του ότι ο Paul είναι αργός.

Μπορεί ο Mayweather να έχει ξεπεράσει τα 40 αλλά η ταχύτητα στην αντίληψη και στις κινήσεις του δεν έχει αμβλυνθεί.»

Sponsored :
 Το ‘24ο Διεθνές Michalakopoulos Summer Camp 2021’ από 2 ως 6 Ιουλίου στην Κύμη Ευβοίας – Όλες οι πληροφορίες!

Διαβάστε ακόμα:

Τι ώρα και που βλέπετε απόψε την μάχη Floyd Mayweather με Logan Paul

Με πάνω από 15 κιλά διαφορά ρίχνονται στην μάχη Floyd Mayweather και Logan Paul (βίντεο)

Στο νήμα : Με πλειοψηφική απόφαση ηττήθηκε ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν στο ματς της Ολυμπιάδας (βίντεο)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ