Σάλος στην Ιταλία με πυγμάχο που αγωνίστηκε γεμάτος ναζιστικά σύμβολα στο σώμα ! (βίντεο)

Χαμός έχει προκληθεί στην γειτονική Ιταλία έπειτα από πυγμαχική αναμέτρηση στην Τριέστη στην οποία ένας εκ των αθλητών εμφανίστηκε να έχει καλυμμένο το σώμα του με ναζιστικά σύμβολα.

banner new 233

Πρόκειται για τον 28χρονο Michele Broili που την Κυριακή αντιμετώπισε και έχασε από τον 34χρονο Hassan Nourdine.

Το ματς μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση από την μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα της χώρας την ‘Gazzetta dello Sport’. Βλέποντας τον αθλητή οι θεατές άρχισαν αμέσως τα παράπονα, καθώς και να διερωτώνται πως η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρας έδωσε την άδειά της στον συγκεκριμένο πυγμάχο να παίζει σε επίσημες διοργανώσεις.

Οι Αθλητικές Αρχές της χώρας εξετάζουν πλέον το πως ένας πυγμάχος με την σημαία των SS στο σώμα του κατόρθωσε να κάνει συνολικά ως τώρα 16 επίσημα ματς, τα οποία επειδή δεν μεταδίδονταν τηλεοπτικά δεν προκάλεσαν και τον αντίστοιχο σάλο.

Ο αντίπαλός του ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα τα τατουάζ του, σοκαρίστηκα. Τα βρήκα απαίσια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να τα έχει πάνω του. Η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρα έπρεπε να είχε διαπιστώσει ήδη την ροπή του εν λόγω πυγμάχου προς τον φασισμό. Το να προτρέπεις σε βία αντίκειται στους νόμους. Δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτά τα τατουάζ.

Από την άλλη είναι διπλή η ευχαρίστηση να νικάς έναν τέτοιον τύπο!»

Από την μεριά του ο προπονητής του Ιταλού Broili, είπε :

«Ο Michele μιλά μόνο για τον αθλητισμό και θέλει μόνο να είναι αθλητής. Είναι μάλιστα πρότυπο μιας και σηκώνεται από τις 4 το πρωί για να προπονείται.»

Κάποιοι από τους θεατές επεσήμαναν πως στο κοινό υπήρχαν ναζιστές φίλοι του Broili που αντάλλαζαν μεταξύ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ενώ τραγουδούσαν και ναζιστικά τραγούδια. Επίσης αναφέρθηκε πως ο Broili χαιρέτησε ναζιστικά προς την γωνία του.

Στο σώμα του Ιταλού υπάρχει επίσης ο αριθμός 88 που είναι κώδικας για το ‘Heil Hitler’, σύμβολο με νεκροκεφαλή (Totenkopf) που αφορά παραστρατιωτική μονάδα που είχε τον έλεγχο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλα αυτά είναι φυσιολογικο να εξόργισαν τους θεατές.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ