Η Rose Namajunas ενάντια στον Κομμουνισμό πριν το ματς με την Κινέζα Weili Zhang : «Καλύτερα νεκρή παρά ‘κόκκινη’!»

rose namajunas 199

Στις 24 Απριλίου η Αμερικανίδα, γεννημένη στην Λιθουανία, Rose Namajunas υπερασπίζεται στο UFC 261 τον strawweight τίτλο της απέναντι στην Κινέζα Weili Zhang.

banner new 233

Και αν και ανάμεσα στις δύο αθλήτριες επικρατεί αμοιβαίος σεβασμός, η Namajunas σε πρόσφατες δηλώσεις της ανέφερε με πιο τρόπο βλέπει το ματς απέναντι στην Zhang.

Η οικογένεια της στην Λιθουανία έζησε κάτω από Κομμουνισμό όταν η χώρα ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης και πέρασε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια.

H Zhang προερχόμενη από την κομμουνιστική Κίνα, εκπροσωπεί στο μυαλό της Namajunas εκείνο το καθεστώς. Βεβαίως η ίδια η Zhang σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλώσει φανατική κομμουνίστρια και δεν μπλέκει τα κομματικά με τους αγώνες.

Η Namajunas δήλωσε σχετικά :

«Δεν μισώ την Weili ή οτιδήποτε τέτοιο.

Αισθάνομαι όμως πως αυτό το ματς εκπροσωπεί για μένα περισσότερα πράγματα. Προσπαθούσα να θυμήσω στον εαυτό μου από που προέρχομαι, τα όσα έζησε η οικογένειά μου.

Ήθελα να δείξω στον παρτενέρ μου στις προπονήσεις, στον Chico Camus, το τι τράβηξαν οι Λιθουανοί ιστορικά. Έτσι παρακολουθήσαμε το ντοκυμαντέρ ‘The Other Dream Team’ ώστε να πάρει μια γεύση. Και όταν το βλέπω αυτό σκέφτομαι ‘καλύτερα νεκρή παρά κόκκινη’!

Δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο πως η Weili είναι «κόκκινη» και πως αυτό είναι που εκπροσωπεί.

Δεν έχω κάτι προσωπικό απέναντί της, αλλά η προϊστορία μου είναι ένας παράγοντας που με παρακινεί σε αυτό το ματς μιας και εγώ μάχομαι για την ελευθερία.

Έχω Χριστιανική συνείδηση, έχω Λιθουανικό αίμα και έχω και το Αμερικάνικο όνειρο και όλα αυτά τα παίρνω μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα.»

Αρκετοί πάντως αντέδρασαν σε αυτά τα σχόλια της Namajunas καθώς πολιτικοποιεί δίχως ουσιαστικό λόγο μια αναμέτρηση στο UFC.

Το αθλητιό ντοκυμαντέρ ‘The Other Dream Team’ εξιστορεί την πορεία της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ που για πρώτη κατέβηκε ανεξάρτητη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέληξε να αναμετράται με την κορυφαία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ