Πρόεδρος WBC : «Ο Conor McGregor μπορεί να παίξει για παγκόσμιο τίτλο εάν…»

O πρόεδρος της World Boxing Council (WBC), o Mauricio Sulaiman, εξηγεί πως ο σταρ του UFC Conor McGregor θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλο στην ομοσπονδία εφόσον πρώτα κερδίσει πυγμάχο που βρίσκεται στα rankings.

O McGregor έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017 όταν και σε 10 γύρους ολοκληρώθηκε η μάχη του με τον Floyd Mayweather jr στην T-Mobile Arena του Las Vegas.

Στόχος του ‘Notorious’ τώρα στο άθλημα είναι να βρεθεί απέναντι στον welterweight πρωταθλητή της WBA, τον Manny Pacquiao. Επίσης στοχεύει και σε αναμέτρηση παγκόσμιου τίτλου ώστε να είναι ο πρώτος αθλητής που θα το έχει καταφέρει αυτό έχοντας ως βάση του το ΜΜΑ.

Ο Sulaiman, μιλώντας στην ‘The Sun’, είναι θετικός στο να του δώσει την ευκαιρία να το πετύχει αυτό, λέγοντας :

«Θα έλεγα πως πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει και να νικήσει μαχητή που βρίσκεται στα rankings, και μετά θα μπορούσε να του δωθεί και ευκαιρία για ζώνη.

Διότι έχουμε πληθώρα παραδειγμάτων από το Muay Thai, όπου μαχητές του γίνονται επαγγελματίες πυγμάχοι και γρήγορα μπορούν να διεκδικήσουν τίτλους.

Έχουμε επίσης σούπερσταρς της ερασιτεχνικής πυγμαχίας όπως ο Vasiliy Lomachenko που έκαναν την μετάβαση στο επαγγελματικό, έπαιξαν γρήγορα για τίτλους και αυτό είδαμε ότι δουλεύει.

Επίσης είναι άλλο να κάνεις κατευθείαν ματς 12 γύρων και άλλο να ξεκινάς από 4, 5 γύρους και να συνεχίζεις.

Αλλά για να παίξεις για ζώνη στην WBC πρέπει οπωσδήποτε να έχεις βρεθεί απέναντι σε κάποιον ισχυρό στα rankings.»

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ