Πόνεσε άσχημα ο Μάρβιν Βετόρι, αλλά με τεχνική και μυαλό νίκησε τον Πάουλο Κόστα! (βίντεο)

Ένα πραγματικά δυνατό και απολαυστικό ματς έκαναν Πάουλο Κόστα και Μάρβιν Βετόρι στο main event της διοργάνωσης UFC Vegas 41 που έγινε στο Λας Βέγκας και στις εγκαταστάσεις του UFC Apex.

banner new 233

Μετά από 5 γύρους νικητής από τους κριτές αναδείχτηκε με 48-46 ο Βετόρι.

Στον πρώτο γύρο ο Βετόρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια αστάθεια του Κόστα, δίχως όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο. Ο Βραζιλιάνος από τα μέσα του γύρου έδειχνε να υστερεί σε φυσική κατάσταση, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε στον δεύτερο γύρο.

Εκεί ο Κόστα ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και με τα ψηλά λακτίσματα στο κεφάλι ζάλισε τον Ιταλό που έδειξε να πονά, να επηρεάζεται και να κοντεύει να βγει εκτός ματς. Όμως ο Κόστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά έβαλε το δάχτυλα μέσα στα μάτια του Βετόρι με αποτέλεσμα το ματς στιγμιαία να διακοπεί και να πάρει αφαίρεση ενός βαθμού .

Στον τρίτο γύρο ο Κόστα εντυπωσιακά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση συνέχισε να ψηλά λακτίσματα και τις δυναμικές γροθιές στον Βετόρι, με τον Ιταλό να μην φαίνεται να έχει την δύναμη στα δικά του χτυπήματα να κάνει την ζημιά. Σημειωτέον έδειχνε να φοβάται να κλείσει και την απόσταση με τον αντίπαλό του. Πριν το τέλος του γύρου με ένα double leg takedown ο Κόστα πήγε κάτω τον Βετόρι, εκεί προσπάθησε να βγάλει γκιλοτίνα, δεν τα κατάφερε και έτσι ο Ιταλός βρέθηκε από πάνω του.

Στον τέταρτο γύρο ο Βραζιλιάνος δείχνει εξαντλημένος με τις άμυνές του να είναι χαμηλά. Αυτό το εκμεταλλεύεται ο Ιταλός για να του περάσει γροθιές με καλή τεχνική στην όρθια μάχη. Ο Κόστα όμως δείχνει και με μορφασμούς του πως δεν τον επηρεάζει η δύναμη των χτυπημάτων που δέχεται. Ωστόσο ο Ιταλός κυριάρχησε στον γύρο.

Στον πέμπτο γύρο ο Κόστα μπήκε πολύ πιο δυναμικά με τις γροθιές του πιέζοντας πολύ άσχημα τον Βετόρι και έχοντας μάλιστα και πολύ καλό ρυθμό. Ο Ιταλός επιχείρησε να πάει το ματς με takedown στο έδαφος μιας και στις γροθιές, όσο μεγάλη ξυλοχωρητικότητα και να είχε, εμφανώς σε κάποια σημεία έκανε πίσω. Δεν τα κατάφερε και ο Κόστα συνέχισε να τον πονά στο όρθιο παιχνίδι, αλλά να μην καταφέρνει να τον κατεβάζει παρά την εμφανή διαφορά δυναμικής στα χτυπήματά τους.

Δείτε τον αγώνα τους :

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ