Γρηγόρης Μάλλιος προς Γιώργο Στεφανόπουλο : «Με 6.000 ευρώ για τον Στέλιο Παπαδόπουλο είμαστε μέσα για το ματς με Ριτζάκη!»

Οι δύο αθλητές ανήκουν στον ‘Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας’ και για να προχωρήσει το εγχώριο πυγμαχικό ξεκαθάρισμα μεταξύ τους μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο οικονομικός παράγοντας.

Ο προπονητής του ‘Golden Boy’, Γρηγόρης Μάλλιος, δηλώνει πως διατίθενται να προχωρήσουν επίσημα στον αγώνα με τον Ριτζάκη εφόσον ο Στέλιος Παπαδόπουλος πάρει το ποσό των 6.000 ευρώ, που όπως σημειώνει ο έμπειρος με διεθνείς επαφές και συνεργασίες προπονητής είναι κατεβασμένο στα μισά της αξίας του πυγμάχου του βάση του ρεκόρ και της κατάταξής του στο παγκόσμιο ranking.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποκλειστικές δηλώσεις του Γρηγόρη Μάλλιου στο ufight.gr :

«Αγαπητέ κύριε Στεφανόπουλε,

γνωρίζετε ότι σας εκτιμώ απεριόριστα! Σέβομαι την προσφορά σας στην ελληνική πυγμαχία και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρετε ακόμα περισσότερα. Η συνεργασία μας πάντα είναι άψογη και θα συνεχίσει να είναι.

Όσον αφορά το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει για έναν αγώνα μεταξύ Στέλιου Παπαδόπουλου και Θοδωρή Ριτζάκη, έχω να σας πω τα εξής:

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι ένας πυγμάχος, ο οποίος έχει θυσιάσει στο παρελθόν πολλά πράγματα ώστε να φύγει μόνος του στην Αμερική σε μια εποχή που ούτε καν πέρναγε από το μυαλό κανενός ότι μπορούσε ένας Έλληνας, πέραν του Μιχάλη Αρναούτη να φύγει στις ΗΠΑ και να κάνει καριέρα. Άφησε τα πάντα πίσω του, πήγε εκεί, έριξε σκληρή δουλειά, θυσίασε πάρα πολλά και έπαιξε αγώνες υψηλού επιπέδου στην Αμερική.

Εάν ένα πράγμα κάνω στην ζωή μου είναι να διεκδικώ για τους αθλητές μου αυτό ακριβώς που αξίζουν, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Όλα τα παιδιά που παίζουν επαγγελματική πυγμαχία, πραγματικά θυσιάζουν πάρα πολλά, αλλά εκτός αυτού ρισκάρουν και την σωματική τους ακεραιότητα κάθε φορά που μπαίνουν στο ρινγκ να αγωνιστούν.

Γι’ αυτό τον λόγο θα έπρεπε όλοι μας να σεβόμαστε και τις θυσίες που κάνουν, αλλά και όλα εκείνα που ρισκάρουνε, και δεν θα ‘πρεπε να αμείβονται του στυλ πάρε 300… 400 ευρώ και δώρο ένα ζευγάρι γάντια. Έτσι τα παιδιά που ξεκινούν και μπαίνουν σε όλη αυτή την διαδικασία ούτε τα έξοδά τους δεν μπορούν να καλύψουν. Πάνω από όλα λοιπόν σέβομαι τους Έλληνες πυγμάχους!

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος τώρα έχει ένα ρεκόρ 12-0, με έναν τίτλο της WBU, φιγουράροντας και στο νούμερο 190 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι πριν μερικούς μήνες που έγινε ‘ανενεργός’, λόγω του τραυματισμού του στο χέρι μιας και είχε πολύ καιρό να παίξει.

Ο Θοδωρής Ριτζάκης έχει ρεκόρ 4-1-1, με τις 3 νίκες του από τις 4 να προέρχονται από ματς με τον ίδιο παίχτη, τον Γιώργο Σκαρπόθεο, και είναι στα rankings της παγκόσμιας κατάταξης πάνω από τον αριθμό 1000 -όπως θυμάμαι από την τελευταία φορά που κοίταξα-.

Γι’ αυτό ένα ματς μαζί του δεν μπορεί να προσφέρει στον Στέλιο Παπαδόπουλο τίποτε άλλο, εκτός από την αμοιβή του, χρήματα. Ούτε πόντους στην παγκόσμια κατάταξη δίνει ένα τέτοιο ματς στον Παπαδόπουλο, ούτε πρεστίζ.

Άρα το μόνο που μένει είναι να δωθούν συγκεκριμένα χρήματα στον Στέλιο Παπαδόπουλο που είναι 6.000 ευρώ, με την συμφωνία να κλείνεται μεταξύ εμού και του promoter που θα αναλάβει να διεξάγει τον αγώνα.

Δόξα τον Θεό είμαι σε μία θέση που μου επιτρέπει να δουλεύω με τα μεγαλύτερα team αυτή την στιγμή στον κόσμο. Είμαι στο team του Ανδρέα Κατζουράκη και δουλεύω με το ‘Split – T Boxing Management’, στο οποίο ανήκει ο Teofimo Lopez. Δουλεύω με το team του George Kambosos jr, του αυριανού undisputed παγκόσμιου πρωταθλητή, η οποία ομάδα έχει και τον αθλητή μου Nika Sekhniashvili, τον οποίο έχω καταφέρει να ανήκει στο δυναμικό της ‘Top Rank’.

Οι σχέσεις με τους ισχυρότερους στον χώρο της παγκόσμιας επαγγελματικής παγκόσμιας μου δίνει την άνεση να μπορώ να διεκδικώ πράγματα στο εξωτερικό για τους αθλητές μου και να πετυχαίνω τα καλύτερα για αυτούς.

Δουλεύοντας με αυτούς τους ανθρώπους έχω την δυνατότητα να μπορώ να κλείσω παιχνίδια και στον Στέλιο Παπαδόπουλο, αλλά και σε άλλους αθλητές στο εξωτερικό με καλές αμοιβές ακόμα και τώρα.

Γνωρίζω πως κινούνται τα πράγματα και αυτή την περίοδο εν μέσω κορωνοϊού και η αμοιβή που ζητάω είναι κατεβασμένη στα πλαίσια των οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Δεν ζητάω αυτά που πραγματικά αξίζει ο Στέλιος σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου ουσιαστικά είναι τα διπλάσια λεφτά, για να υπάρχει και η γνώση των πραγμάτων εκτός Ελλάδος.

Το λογικό λοιπόν είναι να προτιμήσω να πάρω τα διπλάσια στο εξωτερικό, σε σχέση με αυτά που ζητώ εδώ στην Ελλάδα και επιπλέον να μπορεί να μου προσφέρει ένας αγώνας εκεί και κάποιο συμβόλαιο με κάποιο promotion ή να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη. Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; Δεν θα επιλέγατε αυτό που σου δίνει τα πάντα; Προφανώς!… γιατί θα σκεφτόσασταν το καλό του αθλητή σας.

Αν το καλό της πυγμαχίας εδώ στην Ελλάδα, έρχεται και κολλάει και με το καλό του αθλητή μου, τότε βεβαίως είμαι εδώ για να βοηθήσω τα μέγιστα.

Πρέπει όλοι να σταματήσουμε να τάζουμε στους αθλητές μας δώρο εξοπλισμό για να παίξουν. Πρέπει να αρχίσουμε να σεβόμαστε τους Έλληνες πυγμάχους και όλον αυτόν τον κόπο και τις θυσίες που ρίχνουνε στο ρινγκ.

Επίσημα σας λέω, πως αν βρεθούν αυτά τα 6.000 ευρώ ως αμοιβή για τον Στέλιο Παπαδόπουλο είμαστε μέσα για την μάχη αυτή. Αυτά είναι τα μισά από ότι θα έπαιρνε ένας αθλητής με 12-0 με έναν τίτλο στην πλάτη του στο εξωτερικό.

Αυτό νομίζω το γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και δεν χρειάζεται να σας τα λέω εγώ.

Όσον αφορά αυτό που είπα για το σπάρινγκ προφανώς και αστειευόμουν, αλλά μάλλον δεν το καταλάβατε. Ειρωνικά είπα ότι εάν θέλει ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα να δει ποιος είναι απλά ο πιο δυνατός, ας κάνουν ένα σπάρινγκ. Πάντα χαριτολογώντας. Ζητώ συγνώμη εάν δεν καταλάβατε τον τόνο με τον οποίο το ανέφερα.

Πάντα στην ζωή μου θα κοιτώ το συμφέρον των αθλητών μου ρεαλιστικά και διεκδικώντας για αυτούς τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζουν. Γι’ αυτό και στην ζωή μου έχω πετύχει στον χώρο του μποξ, αυτά που έχω πετύχει μέχρι τώρα.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως σέβομαι τους Έλληνες πυγμάχους και δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να αγωνιστεί και να διακινδυνεύσει την ζωή του παίζοντας τζάμπα.

Κύριε Στεφανόπουλε, επειδή οι δουλειές δεν γίνονται με ανακοινώσεις, το τηλέφωνό μου το γνωρίζετε, και μπορείτε να με καλέσετε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλετε. Είμαι διαθέσιμος όλες τις ώρες για εσάς, ώστε εάν θέλετε πραγματικά να προχωρήσει ένα τέτοιο παιχνίδι να τα βάλουμε κάτω και να τα συζητήσουμε. Όμως εάν θέλετε να διοργανώσετε αγώνες και να μην πληρωθούν οι αθλητές, τότε δυστυχώς αυτό δεν αφορά τους δικούς μου αθλητές.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ