Φράνσις Ενγκάνου : Με σοβαρούς τραυματισμούς στο πόδι έπαιξε τον Σιρίλ Γκάνε !

Ο Φράνσις Ενγκάνου αμέσως μετά την μεγάλη νίκη του με ομόφωνη απόφαση απέναντι στον Σιρίλ Γκανέ που του επέτρεψε να κρατήσει την ζώνη του στα βαριά κιλά στο προμόσιον του UFC, αποκάλυψε πως αγωνίστηκε στο ματς σοβαρά τραυματισμένος στα πόδια του.

Μάλιστα ο γιατρός που τον εξέτασε λίγο πριν την αναμέτρηση δεν ήταν σίγουρος πως ο Ενγκάνου έκανε την σωστή επιλογή μπαίνοντας στο συγκεκριμένο ματσάρισμα το Σάββατο.

Συγκεκριμένα ο Καμερουνέζος πρωταθλητής, ανέφερε:

«Γνώριζα πως θα είναι ένας σκληρός αντίπαλος… Έπρεπε να παραμείνω με αυτοσυγκράτηση. Να ηρεμήσω, να μην τον κυνηγάω, να εμπιστευτώ τον εαυτό μου.

Μπαίνοντας σε αυτό το ματς ήμουν τραυματισμένος. Θα μπορούσα να είχα αποχωρήσει από την μάχη.

Αυτό το άθλημα είναι πολύ επικίνδυνο και μπορείς να πάθεις ζημιά κάθε στιγμή. Επομένως από την στιγμή που είχα την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω, θεώρησα πως έπρεπε να το κάνω. Πιστεύω σε μένα και έχω περάσει πολλά στην ζωή μου.

Μπορεί να ήταν και χαζή η απόφασή μου να αγωνιστώ, αλλά δεν ήθελα να ακυρώσω το ματς. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου , ώστε να πάρω την νίκη.

Είδα τον γιατρό την Τρίτη ώστε να ξεκαθαρίσουμε την κατάστασή μου και εκείνος δεν ήταν πολύ αισιόδοξος για το εάν έπρεπε να αγωνιστώ. Ωστόσο ακόμα και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω.

Η ομάδα ήταν δίπλα μου ότι και αν αποφάσιζα.»

Οι τραμαυτισμοί του Ενγκάνου αφορούσαν τον έσω πλάγιο σύνδεσμο, καθώς και τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ