Διονύσης Ξένος : Στον τελικό του ‘Cairo Premier League 2023’ – Για το Χάλκινο ο Στέφανος Ξένος

Ο Διονύσης Ξένος πέρασε στον τελικό των -67 κιλών του ‘Cairo Premier League 2023’ , όπου θα αντιμετωπίσει το νούμερο 1 του κόσμου και χρυσό Ολυμπιονίκη Steven da Costa (Γαλλία). Για το χάλκινο μετάλλιο o Στέφανος Ξένος (-60κ).

new banner sumo hellenic federation

Στο τουρνουά του Καϊρου, όπου συμμετέχουν οι 32 καλύτεροι της Παγκόσμιας κατάταξης, την αυλαία άνοιξε η Τζωρτζίνα Ξένου στα Κάτα, η οποία πέτυχε δύο διαδοχικές νίκες και στη συνέχεια ηττήθηκε απο την Γιαπωνέζα Οhno Hikaru νούμερο 1 στον κόσμο.

Ο Διονύσης και ο Στέφανος καταταχτήκαν πρώτοι στον όμιλο τους (μόνο οι πρωτοι κάθε ομίλου περνούν στα προημιτελικά).

Ο Διονύσης κέρδισε 2-0 τον Ιορδανό Almasatfa, ήρθε 0-0 με τον Αζέρο Frazaliyev και κέρδισε 8-0 τον Καζακστανο Baryrgali. Στον προημιτελικό κέρδισε τον Ιάπωνα Kozaki 3-2 και στον ημιτελικό 1-0 τον Καζακστανο Amirali.

Ο Στέφανος κέρδισε τον Γερμανό Maas 5-0, τον Αιγύπτιο Aly 4-1 και τον Καζάκο Shymyrbekov 7-1. Στον προημιτελικό ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Gaber και θα αγωνιστεί στον τελικό ρεπασάζ την Κυριακή με τον Ιταλό Greco.

Η Μαρία Στόλη (-55κ) στην επανεμφάνιση μετά από εγχείρηση στο πόδι, κέρδισε στο πρώτο ματς, αλλά ηττήθηκε στην συνέχεια.

Αύριο αγωνίζονται οι Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) και Κυδωνάκη Κυριακή (+68κ).

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ