Χριστίνα Καμενίτσα για Rose Namajunas : «Είναι πρότυπο – Εμένα μου λέγαν πως θα κορόιδευαν τις γυναίκες στο κλουβι…»

Η δυναμική Ελληνίδα fighter Χριστίνα Καμενίτσα με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο θαυμασμό με τον οποίο στέκεται απέναντι στην Rose Namajunas που το Σάββατο κατάφερε με ένα τρομερό ΚΟ με ψηλό λάκτισμα απέναντι στην Weili Zhang να γίνει εκ νέου η strawweight πρωταθλήτρια στο οκτάγωνο.

«Το 2013 όταν ήμουν 19 χρόνων ξεκίνησα τις MMA. Μου λέγανε ότι στην Ελλάδα δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ μέλλον αυτό το άθλημα ,ότι ποτέ δεν θα βάλουν γυναίκες στο κλουβί και αν μπουν θα τις κοροϊδεύουν διότι είναι ένα ανδροκρατούμενο sport. Λέγανε να μην αφήσω τις σπουδές μου και να το ξεχασω.

Ύστερα από λίγους μήνες έπαιξα τον πρώτο μου επαγγελματικό αγώνα, κέρδισα , παρόλα αυτά συνέχιζαν να μου λένε να μη το κάνω και ότι δεν θα φτάσω ποτέ εκεί που θέλω.

Προβληματίστηκα, αλλά αναρωτιόμουν, ποιος από ολους αυτούς όπου μου έλεγε τι να κάνω είχε κάνει κάτι στη δίκη τους ζωή;

Υπήρξαν ήττες, προδοσίες, τραυματισμοί, λάθος επιλογές, ακατάλληλοι άνθρωποι. Ένα πράγμα που δεν σταμάτησα ποτέ να κάνω είναι να βλέπω και να οραματίζομαι το έργο της Rose Namajunas.

Αυτή η αθλήτρια για εμένα είναι είδωλο, το δικό μου είδωλο!

Ούτε η εμφάνιση, καμία μόστρα, κανέναν lifestyle. Ταπεινή, ήρεμη δύναμη και άσπαστη. Στα 23 της γνώρισε τον άντρα της ζωής της τον @hypeordie ,αυτός έκανε την επιλογή να αφήσει την δίκη του καριέρα και να αφοσιωθεί 100% στην δίκη της, να γίνει ο προπονητής της και να πιστέψει όσο δεν πίστεψε και αυτή στον εαυτό της και στο που μπορεί να φτάσει.

Σήμερα λοιπον η Rose έγινε ακόμη για μια φορά η καλύτερη αθλήτρια στην κατηγορία μου σε όλο τον πλανήτη. Μια γυναίκα λοιπόν που είχε δίπλα της τους κατάλληλους ανθρώπους και τις κατάλληλες συνθήκες. Μια υπέρ αθλήτρια όπου δίνει την δύναμη και το όραμα σε πολλές άλλες αθλήτριες σαν κι εμένα να μην πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε πως ο πρωταθλητής είναι ένας ερασιτέχνης όπου δεν τα παράτησε ποτέ.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ