Αποκάλυψη για Τεοφίμο Λόπεζ : «Θα μπορούσε να είχε πεθάνει στο ματς με Καμπόσο – Έπαιζε με άερα στο στήθος!»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάρκ Κρίγκελ στο ESPN, ο άλλοτε πρωταθλητής στα ελαφρά κιλά Τεοφίμο Λόπεζ, ήταν πολύ τυχερός που επιβίωσε το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον Γιώργο Καμπόσο, καθώς έπειτα από ιατρική διάγνωση που έγινε μετά το ματς, ο Λόπεζ έπασχε από ασθένεια με το όνομα ‘πνευμομεδιαστίνομα’ που επιφέρει εκταταμένη συγκέντρωση αέρα στον ρινοφάρυγγα.

«Στα σίγουρα θα μπορούσε να είχε πεθάνει», λέει η δόκτωρας Λίντα Ντάλ, που εργάζεται στο νοσοκομείο του Μανχάταν και συμπληρώνει ‘το πως κατάφερνε να αναπνεύσει, δεν μπορώ ούτε να σας το εξηγήσω. Ήταν λες και κάποιος του είχε δέσει στο στήθος βάρος 136 κιλών, σαν να ήταν σε μέγγενη ο λαιμός και το στήθος του. Έτσι αγωνίστηκε’.

Ένα μικρό κόψιμο στον οισοφάγο του είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αέρας στον θώρακα και την καρδιά του, πράγμα που έθετε τον αθλητή σε πολύ μεγάλο κίνδυνο μπαίνοντας σε αυτή την μάχη.

Η Νταλ έχει εργαστεί ως γιατρός δίπλα από το ρινγκ για την Αθλητική Επιτροπή της Νέας Υόρκης.

Ο Λόπεζ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεκίνησε να νιώθει την ανάσα του να κόβεται και να έχει ένα μικρό πρήξιμο γύρω από τον λαιμό λίγο μετά την ζύγιση με τον Καμπόσο. Ωστόσο δεν ανέφερε τίποτα σε κανέναν, διότι θεώρησε πως αυτό αποτελεί απλά ένα σύμπτωμα του χρόνιου άσθματος που τον ταλαιπωρεί.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Νόμιζα πως είναι απλά το άσθμα μου. Έχω αγωνιστεί έχοντας θέμα με το άσθμα μου στο παρελθόν. Εάν το έλεγα αυτό εκείνη την στιγμή θα ακύρωναν τον αγώνα. Επέλεξα να μην το πω, δεδομένης της μεγάλης πίεσης που είχα εκείνη την στιγμή. Δεν ήθελα να αρχίσει ο κόσμος να λέει ‘ω, ακόμα μία αναβολή’.»

Τώρα αν κάποιοι αναρωτιούνται, πώς αυτό το πρόβλημα δεν διαπιστώθηκε στις ιατρικές εξετάσεις πριν την αναμέτρηση, η Νταλ ανέφερε πως δεν μπορούσε αυτό να διαγνωστεί μιας και δίχως να ξέρουν πόσο έντονα ήταν τα συμπτώματα, θα έπρεπε να τον υποβάλλουν σε ακτινογραφία και μαγνητική.

Ο Λόπεζ ισχυρίζεται πως δεν ήταν ο ‘πραγματικός εαυτός του’ μέσα στο ρινγκ το περασμένο Σάββατο διότι έπρεπε να συμβιβαστεί από άποψη φυσικής καταστάσεως με το πρόβλημα που είχε.

Επίσης τώρα τονίζει πως θέλει να παραμείνει με θετική διάθεση μετά από ένα δύσκολο 2021. Ακόμα το επόμενο ματς του θα γίνει στα 76 κιλά, μιας και σωματικά πλέον δεν μπορεί να κατέβει στα ελαφρά κιλά.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ