Αποκαλύφθηκε η ασθένεια από την οποία πέθανε 38 ετών ο Anthony ‘Rumble’ Johnson

O ρεπόρτερ του ‘Yahoo Sports’, o Kevin Iole, αποκάλυψε την αιτία θανάτου του 38χρονου κορυφαίου μαχητή του ΜΜΑ, του Anthony ‘Rumble’ Johnson για την οποία σας γράψαμε πριν λίγες ώρες.

thumbnail 900x130p Banner

Ο Iole ανέφερε πως ο μαχητής πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων λόγω Non- Hodgkin λεμφώματος και αιμοφαγοκυτταρικής λεμφοϊστιοκυττάρωσης που είναι μια σπάνια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που προσβάλλει κυρίως βρέφη μικρής ηλικίας και παιδιά, αν και μπορεί να αναπτυχθεί για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σύμφωνα με μια μελέτη μεγάλου πληθυσμού που δημοσιεύθηκε στη Σουηδία, εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε 1,2 περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο.

Τώρα το Λέμφωμα είναι ένας γενικός όρος για τους καρκίνους που αναπτύσσονται στο λεμφικό σύστημα. Αποτελούν περίπου το 4% όλων των καρκίνων που εμφανίζονται σήμερα στις Η.Π.Α.

Ο συνηθέστερος τύπος λεμφώματος ονομάζεται νόσος Hodgkin. Όλα τα άλλα λεμφώματα ανήκουν στην ίδια κατηγορία και ονομάζονται μη Hodgkin λεμφώματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του Λεμφώματος Non Hodgkin;

Το συνηθέστερο σύμπτωμα των μη Hodgkin λεμφωμάτων είναι μια διόγκωση χωρίς πόνο στους λεμφαδένες στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετούς, νυχτερινούς ιδρώτες, αίσθημα κόπωσης, απώλεια βάρους, κνησμό και ερυθρά στίγματα στο δέρμα. Μερικές φορές εμφανίζεται ναυτία, τάση για έμετο ή στομαχικός πόνος.

Καθώς εξελίσσεται η ασθένεια, το σώμα εμφανίζεται λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τις διάφορες λοιμώξεις. Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι σίγουρα σημάδια καρκίνου. Μπορούν επίσης να προκληθούν από συνήθεις αρρώστιες, όπως τη γρίπη.

Η πορεία του Anthony Johnson στο ΜΜΑ

Στην αγωνιστική του πορεία ο Anthony Johnson θήτευσε δύο φορές στο UFC τις περιόδους 2007-2012 και 2014-2017.

Στα πρώτα χρόνια ξεχώρισε στην welterweight κατηγορία με όλους να μιλάνε για την μεγάλη δύναμη που είχε στα χέρια του. Όταν επέστρεψε στο οκτάγωνο έπαιξε στα light heavyweights.

Τότε κέρδισε αθλητές όπως οι Glover Teixeira, Ryan Bader, Alexander Gustafsson και Phil Davis. Δύο φορές διεκδίκησε την ζώνη στην κατηγορία.

Το 2017 μετά από ήττα από τον Daniel Cormier ανακοίνωσε πως σταματά την καριέρα του. Όμως το 2021 επέστρεψε στους αγώνες παίζοντας στο ‘Bellator MMA’ και νικώντας εκεί τον Jose Augusto με νοκ άουτ δεύτερου γύρου.

Το 2021 θα έπαιζε για την light heavyweight ζώνη με τον Vadim Nemkov στο πλαίσιο τουρνουά του promotion . Τότε τον χτύπησε η ασθένεια και αποσύρθηκε.

Το επαγγελματικό του ρεκόρ στο ΜΜΑ ήταν 23-6 με 17 νίκες να έρχονται με ΚΟ/ΤΚΟ.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ