Αίμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ : Ο Τζορτζ Καμπόσος Τζούνιορ έδειρε τον υπερόπτη Τεοφίμο Λόπεζ – Νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Καμπόσος Τζούνιορ στις 27 Νοεμβριου του 2021 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, έγραψε Ιστορία : Σε έναν απίστευτο αγώνα -έναν από τους καλύτερους μέσα στο 2021- νίκησε δίκαια με πλειοψηφική απόφαση τον Τεοφίμο Λόπεζ και έγινε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στα ελαφρά κιλά.

grmmaf eom banner

Ο πυγμάχος μας έπαιξε με ψυχή Σπαρτιάτη και σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση πήρε το σκορ των κριτών με δύο να είναι υπέρ του με 115-11 και 115-112 , ενώ ένας με 114-113 να το δίνει στο Λόπεζ.

Ο ‘Takeover’ Λόπεζ μπήκε στον αγώνα με σκοπό να ισοπεδώσει τον Καμπόσο, αλλά ο Ελληνο-Αυστραλός πυγμάχος ‘δεν μάσησε’ , τον έπαιξε πολύ έξυπνα και εκεί που κανείς δεν το περίμενε τον κατέβασε νοκ ντάουν λίγο πριν το τέλος του γύρου.

Ο Αμερικανός στους επόμενους δύο γύρους επέστρεψε αποφασιστικός και πιθανότατα να τους πήρε στις κάρτες των κριτών, αλλά δίχως να κάνει ιδιαίτερη ζημιά στον Καμπόσο.

Το ‘πάρτυ’ όμως άρχισε από τον 4ο γύρο και μετά, με τον ‘Ferocious’ Καμπόσο να περνά στην αντεπίθεση, να βρίσκει την απόσταση και με το δεξί του να ταρακουνά αρκετές φορές τον Λόπεζ που έμοιαζε σαστισμένος δίχως απαντήσεις.

Από τον 5ο μέχρι και τον 7ο γύρο ο Καμπόσος ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης με φοβερή κίνηση και αντίληψη μέσα στο ρινγκ. Έκανε τον Λόπεζ να τον σεβαστεί , με τον Αμερικανό να δείχνει εμφανώς πως δεν πίστευε αυτό που του συνέβαινε μέσα στο ρινγκ μιας και θεωρούσε πως εύκολα θα τελείωνε τον Καμπόσο στα πρώτα λεπτά.

Από τον 8ο μέχρι και τον 10ο γύρο ο Λόπεζ ανέβασε την απόδοση καταλαβαίνοντας πως ήταν για τα καλά πίσω στις κάρτες των κριτών. Στον 10ο πέτυχε και εκείνος νοκ ντάουν όταν με χτύπημα βρήκε πίσω από το αυτί τον Καμπόσο ζαλίζοντάς τον. Μετά πήγε για το τελείωμα, αλλά ο Ελληνο-Αυστραλός πυγμάχους τους άφησε όλους άφωνους με το πως επανήλθε στον αγώνα . Είχε δηλώσει πως ακόμα και στα πιο δύσκολα δεν θα έκανε βήμα πίσω, και το έκανε πράξη!

Στους 2 τελευταίους γύρους που θα έκριναν τους παγκόσμιους τίτλους και όλα κρίνονταν από μια λεπτή κλωστή, ο Καμπόσος έδειξε απύθμενα ψυχικά αποθέματα. Κατάφερε να ανοίξει μεγάλο σκίσιμο πάνω από το αριστερό μάτι του Λόπεζ, με τον διαιτητή να διακόπτει προς στιγμήν τον αγώνα για να εξεταστεί ο αθλητής από τον γιατρό. Ο Αμερικανός συνέχισε και στον 11ο γύρο απλώς έτρωγε τα χτυπήματα του Καμπόσου δίχως να κάνει τίποτα.

Στον τελευταίο 12ο γύρο ο Καμπόσος δεν θα άφηνε αυτή την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Λόπεζ αναγκαστικά έγινε πιο επιθετικός, αλλά και πάλι ο Καμπόσος δεν έκανε βήμα πίσω, απαντώντας σε κάθε χτύπημα, δείχνοντας να έχει και περισσότερη ενέργεια μέσα στο ρινγκ.

Συνολικά ο Καμπόσος έριξε 392 γροθιές προσγειώνοντας στο στόχο 155, ενώ ο Λόπεζ έριξε 281 γροθιές προσγειώνοντας στον στόχο 115.

Στο άκουσμα του αποτελέσματος ο Καμπόσος με τις σημαίες της Ελλάδας και της Αυστραλίας στους ώμους πέταξε στα ουράνια μαζί με όλη την ομάδα του σε μια συγκλονιστική στιγμή.

Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην πυγμαχία παγκοσμίως, μιας και ο Καμπόσος ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ.

Μείνετε σήμερα όλη μέρα στο ufight.gr . Θα σας έχουμε συνεχή ενημέρωση και μέσα από το camp του Καμπόσου αποκλειστικά.

Δείτε τον αγώνα :


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ