Χασεκίδης: «Τα ματς με την Μάλαγα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη»

Χασεκίδης: «Τα ματς με την Μάλαγα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη»

Ο έφορος των τμημάτων χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης μίλησε στον Overfm και την εκπομπή Overhead με τον Κώστα Χατζηδημητρίου για όλα τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τον σύλλογο.

Δεκατέσσερα χρόνια στο γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ, αλλά πως έτυχε να ασχοληθείς με το χάντμπολ; «Ήταν μια τυχαία συγκυρία η ίδρυση του τμήματος γυναικείου χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Προέκυψε από ένα δικό μου συμβάν και εξαιτίας αυτού μου δημιουργήθηκε η ιδέα της ίδρυσής του. Δηλαδή είμαι ο ιδρυτής του τμήματος το 2007. Χωρίς να έχω καμία σχέση με το άθλημα. Απλά εγώ έχω μεγαλώσει στη Γερμανία, την τότε δυτική Γερμανία και είχα κάποια επαφή τηλεοπτική και στο σχολείο μου με το χάντμπολ».

Όταν ξεκίνησες είχες φανταστεί ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το νταμπλ με τέτοια ευκολία και θα μπορούσε να κάνει και αυτές τις πορείες στην Ευρώπη;
«Σίγουρα όταν είχαμε ιδρύσει το τμήμα, δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά ήμουν σίγουρος ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε καλά το τμήμα θα φτάναμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να είναι μια ομάδα που θα έχει και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Δεν περίμενα να είμαι ειλικρινής να φτάσουμε τόσο γρήγορα εκεί που φτάσαμε».

Ο ερχομός στην ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, πόσο βοήθησε τον γυναικείο ΠΑΟΚ να φτάσει σε αυτό το σημείο; «Ήταν 100% καθοριστική η συμβολή του. Χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη όχι μόνο το γυναικείο τμήμα αλλά και τα τμήματα του Ερασιτέχνη, δεν θα κατάφερναν να έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πάρα πολύ τον αθλητισμό και η ευτυχής συγκυρία για εμάς ήταν ότι το αγαπημένο του άθλημα είναι το γυναικείο χάντμπολ και όχι το ανδρικό. Αυτή όμως η αγάπη του μας έδωσε τη δυνατότητα να τον προσεγγίσουμε για να μας βοηθήσει να είμαστε και εμείς καλύτερα σε πολλούς τομείς. Τώρα στόχος μας είναι να τον κάνουμε να αγαπάει γενικά το χάντμπολ».

Μπορέσατε να περάσετε την Καβαλιέρι, παρά το γεγονός ότι δεν είχατε προπονήσεις, αποκλείσατε την Μπιέλοβαρ, μια ομάδα που δεν είχε διακοπή στο πρωτάθλημα της. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό; «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Κάναμε τεράστιο αγώνα για να παρουσιάσουμε την εικόνα που είχαμε. Πρώτα από όλα ήταν σημαντικό να πάρουμε την ειδική άδεια για να προπονούμαστε. Μόνο το γυναικείο χάντμπολ του ΠΑΟΚ και το ανδρικό της ΑΕΚ πήραν την άδεια, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Οι προπονήσεις μας ήταν πάρα πολύ μεθοδικές χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε φιλικούς αγώνες αλλά και φυσικά ούτε και επίσημους».

Από τις αντιδράσεις των ανθρώπων της Μπιέλοβαρ, εκτιμώ ότι περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν πιο αδύναμος λόγω απραξίας, διαφορετικά δεν θα έπαιζαν και τα δύο ματς στη Θεσσαλονίκη.
«Έτσι ακριβώς είναι. Η παραπλάνηση εντός εισαγωγικών είναι μέσα στη μαγεία του αθλητισμού. Και εμείς έχουμε παραπλανηθεί άλλες φορές».

Τώρα πάμε σε έναν πιο δύσκολο αντίπαλο την Μάλαγα; «Εδώ θα σας κάνω μια αποκάλυψη. Χθες αργά το βράδυ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων ότι και τα δύο παιχνίδια να διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί θα φέρουμε στην Ελλάδα μια από τις τρεις ομάδες που είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν Παρασκευή 19 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Η Μάλαγα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μπορώ να σας πω και ποσοστά, ο ΠΑΟΚ έχει 15-20% πιθανότητες να περάσει. Και να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο η Μάλαγα είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Μέχρι να παίξουμε θα έχει αγωνιστεί σε άλλα έξι παιχνίδια. Εκτός αυτού έχεις στις τάξεις της τρεις βασικές διεθνείς ισπανίδες παίκτριες».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ