Βέρντε: «Στην αρχή ένιωθα σαν να παίζουμε φιλικό»

Φιλικό θύμιζε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό σχετικά με την ατμόσφαιρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε…

«Η πρώτη εντύπωση ήταν άσχημη. Οσον αφορά στην ατμόσφαιρα και τον ρυθμό του αγώνα, ήταν σα να παίζουμε φιλικό. Ειδικά στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ παράξενο να πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με τους αντιπάλους σου. Δεν νιώθουν τόσο ασφαλής όσο όταν είσαι με τους συμπαίκτες σου», ανέφερε ο άσος της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Ιταλία ο Ντανιέλε Βέρντε:

Πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα:

«Δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση όσο σε άλλες χώρες. Τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έμειναν χαμηλά για αυτό και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η δράση στο πρωτάθλημα. Με τα απαραίτητα μέτρα πάντα».

Πως πέρασες στην καραντίνα;

«Ημουν μόνος στην Ελλάδα. Η οικογένειά μου έμεινε στην Ιταλία και θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες. Υπήρξε και εδώ lockdown όπως παντού. Σεβάστηκα όλα τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και έμεινα σπίτι όπως όλοι. Χωρίς τη γυναίκα και τη κόρη μου ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία και βοηθά με κάποιον τρόπο».

Συμφωνείς με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:

«Πρέπει να πω ότι ήταν δύσκολα χωρίς ποδόσφαιρο όλο αυτό το καιρό. Η σκέψη της επιστροφής στη δράση μου έδινε ώθηση κάθε μέρα. Αλλά πιστεύω ότι με όλα όσα έχουν γίνει με την πανδημία, η τελική επιστροφής στη δράση ήταν κατά κάποιον τρόπο επιτηδευμένη».

Φοβάσαι την έκθεση στον ιό;

«Πάνω από όλα υπάρχει ο φόβος του να φέρω τον ιό στο σπίτι. Θα είμαι πολύ προσεκτικός και θα παίρνω πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει ο κίνδυνος να μολύνω τη κόρη μου. Ευτυχώς, στην Ελλάδα τα δεδομένα είναι καθησυχαστικά, αλλά δεν θα χαλαρώσω όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης».

Τι περιλαμβάνει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης του ιού στην Ελλάδα:

«Φτάσαμε στο γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας και φορούσαμε όλοι μάσκες. Στα αποδυτήρια κρατάμε αποστάσεις και στον πάγκο καθόμαστε με ένα μέτρο απόσταση. Στον αγωνιστικό χώρο είναι περίεργο γιατί δεν μπορεί να αγκαλιαστείς με τους συμπαίκτες σου μετά από ένα γκολ. Οπως και στην Ιταλία, έτσι και εδώ, αν μια ομάδα έχει κρούσμα τα πάντα παγώνουν και μπαίνεις σε καραντίνα».

Πως νιώθεις που επέστρεψες στην δράση;

«Η πρώτη εντύπωση ήταν άσχημη. Οσον αφορά στην ατμόσφαιρα και τον ρυθμό του αγώνα, ήταν σα να παίζουμε φιλικό. Ειδικά στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ παράξενο να πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με τους αντιπάλους σου. Δεν νιώθουν τόσο ασφαλής όσο όταν είσαι με τους συμπαίκτες σου. Οταν όμως καταλαβαίνεις πως πρέπει να γυρίσεις τον… διακόπτη και να συγκεντρωθείς, το παιχνίδι αποκτά ρυθμό. Θα πρέπει να το συνηθίσουμε για να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών;

«Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Παίζω για τον κόσμο. Αισθανόμενος την ζεστασιά και την ώθηση που σου δίνει ο κόσμος στην κερκίδα, νιώθω ότι μπορώ να κάνω το κάτι παραπάνω. Ετσι, το θέαμα έχει επηρεαστεί. Δεν έχει νόημα για εμένα για να παίζουμε χωρίς κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ