Θαύμα να τελειώσει φέτος “αναίμακτα” το πρωτάθλημα…

Είναι εντελώς αποδεκτό να ξεκινήσουν οι ομάδες στα play off με φιλοδοξίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, είναι απόλυτα τρελό να μην μπορούν να αποδεχτούν μια ήττα ή να απαιτούν τη διάκριση με το “έτσι θέλω”. Όσα συνέβησαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής δείχνουν ότι οι ομάδες είναι πρόθυμες να καταστρέψουν τη διοργάνωση, αν δεν επιτύχουν τους στόχους τους.

Προς το παρόν, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κρατούν την πιο ήρεμη στάση και προσπαθούν να μη δυναμιτίσουν το κλίμα (με μερικές εξαιρέσεις).

Δυστυχώς, οι ανακοινώσεις που δεν είναι σωστές, οι επισκέψεις στην ΕΠΟ, οι επιθετικές τηλεφωνικές κλήσεις στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και όλα όσα συνέβησαν μετά την πρώτη αγωνιστική δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για την πορεία της διοργάνωσης.

Σε αυτό το αρνητικό κλίμα και την απουσία της κυβέρνησης ώστε να αποφύγει διαμάχες με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, είναι αμφίβολο αν αυτό το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί.

Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να παρεμβαίνει με διάφορους τρόπους για να σταματήσει τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας και τεχνητών κρίσεων που στοχεύουν στη δημιουργία συνθηκών που θα ευνοήσουν τα επεισόδια.

Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να εμπλακούν. Δεν θέλουν να θυμώσουν τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο η τον Σαββίδη.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση καθίσταται αμέτοχη παρακολουθώντας αδρανή όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η στάση δημιουργεί περιθώρια για την κατάσταση να ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου. Και αυτό δεν θα συμβεί λόγω της ΕΠΟ, του Μπένετ, του Μπαλτάκου και των άλλων, αλλά των ιδιοκτητών των ομάδων, καθώς κανείς δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του πρωταθλήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τη θέλησή τους με και θα επιμείνουν ακόμα και αν χρειαστεί να καταστρέψουν το φετινό πρωτάθλημα! Ίσως και να είναι αυτός ο στόχος, να καταστρέψουν το πρωτάθλημα ώστε να δημιουργηθούν εξελίξεις που θα τους ευνοήσουν αργότερα στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Οι επιλογές Μπένετ ήταν οι χειρότερες για την πρεμιέρα των play off. Χρειάζεται ο ορισμός διαιτητών με κύρος και εμπειρία για να εξασφαλιστεί, αλλά κυρίως να ολοκληρωθεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, χωρίς ακρότητες και βιαιοπραγίες.

Η μη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα περί απόδοσης των παικτών και τακτικών των προπονητών, σημαίνει πως δεν υπάρχει ελπίδα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς κάποιο θαύμα, ή χωρίς την παρέμβαση στελεχών της πολιτείας που θα επιβάλουν την τάξη και θα σταματήσουν τα κακώς κείμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ