Στάνκοβιτς: «Με πλήγωσε η μη κλήση μου στο EURO, έπεσα θύμα λαϊκισμού-Είπα αμέσως ”ναι” στην ΑΕΚ»

Κατάθεση ψυχής από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς!

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μίλησε στην πατρίδα του για τη μεταγραφή του στην Ένωση, ενώ άφησε αιχμές για τον τεχνικό της εθνικής Αυστρίας, που δεν τον κάλεσε στο πρόσφατο EURO.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Heute-Zeitung, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους» το καλοκαίρι, τονίζοντας πως ήθελε να φύγει από την Αυστρία διότι δεν αισθανόταν πλέον καλά λόγω της κριτικής που του ασκούσαν.

«Πρώτα απ’ όλα, χρειαζόμουν άμεσα μια αλλαγή σκηνικού. Και ο λόγος είναι ότι μερίδα των οπαδών και των ΜΜΕ έχασαν την αντικειμενικότητά τους και απλά περίμεναν τα λάθη μου. Δεν με εκτιμούσαν, παρότι ήμουν ο μόνος Αυστριακός τερματοφύλακας, που έπαιζε στο Champions League και ήμουν ο πρώτος Αυστριακός τερματοφύλακας στη Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω από την Αυστρία. Ρώτησα τον ατζέντη μου τι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό. Όταν ένας κορυφαίος σύλλογος, όπως η ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά».

Όσο για τη μη κλήση του από τον Φράνκο Φόντα στο EURO, είπε: «Δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του. Όμως, δεν μου μίλησε ποτέ. Ίσως δεν του αρέσει ο τύπος μου. Δεν θα στενοχωρηθώ επειδή κάθομαι στον πάγκο, αλλά δεν θα είμαι και χαρούμενος για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η μη κλήση μου στην αποστολή του EURO, με πλήγωσε πολύ. Έπεσα θύμα του λαϊκισμού. Αν με καλέσει, θα πάω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, επειδή αγαπώ να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Αλλά δεν είναι ότι περιμένω εναγωνίως για την κλήση μου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ