ΣΚΑΪ: «Άκυρες οι μετρήσεις στο Περιστέρι – Δεν εγκρίνει μεζούρα, αλλά λέιζερ η FIFA» (vid)

Με εκτενές ρεπορτάζ του, ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση αναβολής της αναμέτρησης Ατρόμητος – ΑΕΚ, που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στον «αέρα», η FIFA δεν θεωρεί ως εγκεκριμένο εργαλείο μέτρησης των εστιών την… μεζούρα, αλλά ένα ειδικό λέιζερ, το οποίο μπορεί να μετρήσει τα πάντα με ακρίβεια χιλιοστού, με μηδενικές αποκλίσεις, βάσει του FIFA Quality Programme for Football Goals.

Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψην την παραπάνω διαπίστωση, οι μετρήσεις που έλαβαν χώρα από τον διαιτητή Μανούχο και τους βοηθούς του στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν αξιόπιστες και κατ’ επέκταση να θεωρηθούν έγκυρες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε εργολάβος γηπέδων, δεδομένου ότι ο αγωνιστικός χώρος αποτελείται από χώμα και γρασίδι, άρα είναι μεταβαλλόμενος και όχι σταθερός, υπάρχει μια σιωπηρή ανοχή από διαιτητές και αρμόδιες αρχές επί του θέματος, καθότι από μέρα σε μέρα μπορεί να προκύπτουν μικροδιαφορές στις αποστάσεις των εστιών από το έδαφος.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ