Πρόεδρος ΠΕΑΚΙ: «Μέχρι τον Μάρτιο μελέτη ολιστικής ανάπλασης του γηπέδου»

Τέλος στην ταλαιπωρία του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τον αντιπάλων του αναμένεται να βάλει η μελέτη ολιστικής ανάπλασης των «Ζωσιμάδων» που θα δημοσιευθεί σύντομα, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελής Κολόκας στον Super FM:

Για την κατάσταση του χλοοτάπητα στους Ζωσιμάδες και την αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Σ’ ένα βάθος σχεδόν 2 μέτρων το υπέδαφος είναι ποτισμένο με νερό και δεν προλαβαίνει να στεγνώσει, λόγω των βροχών και της υγρασίας, αλλά και της ελάχιστης ηλιοφάνειας. Έκαναν προσπάθεια να δείξουν συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου. Δεν είναι δυνατόν να προπαγανδίζουν ότι το μόνο προβληματικό γήπεδο στην Ελλάδα είναι των Ιωαννίνων. Μέχρι τον Ιανουάριο το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά η διοργανώτρια αρχή έβαλε 6 παιχνίδια σε 20 μέρες, στις οποίες είχαμε 250% περισσότερη βροχόπτωση από τον μέσο όρο μέσα στην πόλη».

Για τις εξελίξεις με το γήπεδο των Ζωσιμάδων: «Έχω μιλήσει με τον κ. Αυγενάκη που μας βοηθάει πολύ στις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε σε όλους τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Πριν 20 μέρες που είχαμε τη συνάντηση μαζί του εγώ, ο κ. Λαζάνης και ο Υπουργός, μάς είπε ‘φέρε μου σοβαρή πρόταση και μελέτη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω’. Σε λίγες μέρες, πιθανόν μέχρι τον Μάρτιο, θα δημοσιοποιήσουμε μελέτη ολιστικής ανάπλασης των ‘Ζωσιμάδων’ και σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και τον χλοοτάπητα με όλα τα συστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή μας.

Όπως ενδεχομένως ένας υβριδικός χλοοτάπητας που δουλεύει πολύ στην Αγγλία και αλλού, με τεχνολογία και τέτοιους τρόπους που θα περιορίσουν τα προβλήματα και το γήπεδο θα είναι ανάλογο με την ιστορία του ΠΑΣ, του αθλητισμού που δραστηριοποιείται στους ‘Ζωσιμάδες’ και ανάλογα την αισθητική και την ιστορία της πόλης, γιατί το γήπεδο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Για μας το γήπεδο δεν είναι η πίσω αυλή του σπιτιού, αλλά το σαλόνι. Γίνεται αναλυτική μελέτη και θα τη θέσουμε σε διαβούλευση για να διεκδικήσουμε μετά τους πόρους που αναλογούν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ