Καθοριστικό το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ – Την ευνοεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ

Δεν ήταν μονάχα η επί του ΠΑΟΚ καθοριστική για την ΑΕΚ, ήταν και η έκταση του σκορ με την οποία την κατέκτησε.

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε η «Ένωση» στην Τούμπα με το πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια ισοδυναμεί ουσιαστικά με έναν βαθμό (που μπορεί ν’ αποδειχθεί καταλυτικός στη μάχη για το Champions League).

Κι αυτό διότι ο κανονισμός για την ισοβαθμία προβλέπει ότι μετρούν όλα τ’ αποτελέσματα που έχουν φέρει οι δυο ομάδες στο πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και πλέι-οφ).

Δεδομένου λοιπόν ότι ως τώρα έχουν φέρει μια ισοπαλία και έχουν κατακτήσει από μια νίκη (2-2 στο ΟΑΚΑ, 1-0 ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια στην Τούμπα και 0-2 η ΑΕΚ σήμερα) οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση και θα διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα στην ισοβαθμία αν δεν χάσουν στο δεύτερο ματς των πλέι-οφ στην έδρα τους.

Αναλυτικά ο κανονισμός

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β’ Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος σύμφωνα με την παρ. 6 ανωτέρω».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ