Γιαννακόπουλος για Βοτανικό: «Προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για παροχές 165 εκατ. ευρώ»

Αναλυτικά όσα είπε

«Αρχικά η Διπλή Ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ.

Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125 εκατ. ευρώ. Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για να πάρει 165 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Ο Δήμος θα παραχωρούσε το χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Λόγω του κορωνοϊού, των προκλήσεων στον Έβρο και του μεταναστευτικού, η υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά δικαιολογημένα.

Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω”.

Του εξήγησα πως αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης, θα τα καλύψω όλα εγώ. Πριν φύγω από τη συνάντηση, όλα είχαν διαρρεύσει σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ.

Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά τον καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής, ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ