Δημητριάδης: «Μέσα σε 2,5 χρόνια θα πρέπει να έχουν μπει οι μπουλντόζες για το γήπεδο του Άρη»

Την πεποίθηση πως οι εξελίξεις για το γήπεδο του Άρη θα είναι ραγδαίες, με στόχο να μπουν μπουλντόζες μέσα στα προσεχή δυόμισι χρόνια, εξέφρασε μιλώντας στον Metropolis 95.5 ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Η κυβέρνηση θέλει και βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το γήπεδο θα είναι του Άρη, δεν υπάρχει κάτι για 99 χρόνια που ακούστηκε. Πέρα από το γήπεδο, τα υπόλοιπα είναι άλλο θέμα. Ο στόχος είναι να λυθεί γρήγορα ό,τι ζήτημα υπάρχει. Δεν έχει τα προβλήματα του ΠΑΟΚ που ήταν δυσεπίλυτα αλλά και αυτά έχουν βρει τον δρόμο τους. Έχουμε μια έκταση που είναι εύκολο να γίνει ανταλλαγή, θα καμφθούν οι αντιρρήσεις και τους περισσότερους τους γνωρίζω προσωπικά και ξέρω το θέλω τους, υπάρχει η πρόθεση. Μένει να οριστικοποιηθεί η ανταλλαγή των εκτάσεων, θα πάρει το Βικελίδης η κυβέρνηση ή ο Δήμος και θα πάρει ο Αρης την έκταση που θα γίνει το νέο γήπεδο. Υπάρχουν και τρία ΚΑΕΚ, η συνέχεια είναι να πάρει η κυβέρνηση του χώρους και να αποδοθούν στον Δήμο. Ο πρόεδρος του Αρη θέλει να βγάλει το γήπεδο εκτός πολεοδομικού ιστού, να γίνει ένα προπονητικό κέντρο και ένα μουσείο. Θα δείξει τον δρόμο ο Αρης για γήπεδα εκτός πόλης», ανέφερε.

Για τα οφέλη του νέου γηπέδου είπε: «Μια τέτοιας κλίμακας επένδυση φέρνει πολλές θέσεις εργασίας, είναι το καλύτερο σημείο της πόλης. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ, 25 Αυγούστου έχουμε το ραντεβού και θα βγουν γρήγορα αποτελέσματα από όλα αυτά. Θα υπάρξουν λύσεις».

Όσο για το ποιοι θα βρίσκονται στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου; «Θα είναι οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Χατζιδάκης, Καλαφάτης, Ταγαράς, Οικονόμου, Ευθ. Μπακογιάννης, Σαμαράς, από την κυβέρνηση, ο κ.Μπίλιας από τον Δήμο, ο κ.Δούμας, και από τον Άρη οι κ.κ. Τριμμάτης, Αρβανίτης».

Αναφερόμενος στις πρώτες ημερομηνίες για το γήπεδο και τα επόμενα βήματα, τόνισε: «Έχοντας ως δεδομένο πως θα γίνει στις 25 Αυγούστου η πιο σημαντική συνάντηση, μέχρι τις αρχές του 2023 θα πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, να έχουν λυθεί όλα για την ανταλλαγή, για το θέμα του οικοπέδου. Και η κυβέρνηση θέλει να γίνει το θέμα γρήγορα, έχει πολλά οφέλη για την πόλη. Η μελέτη και ο σχεδιασμός θα πάρουν τουλάχιστον ένα χρόνο, θα ξέρουμε πως πηγαίνουμε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έχουμε μια μεγάλη έκταση και οι αρχιτέκτονες θα δώσουν μια λύσεις σε ένα μοναδικό γήπεδο στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια θα πρέπει να έχουν μπει οι μπουλντόζες».

Για την χρηματοδότηση του έργου είπε: «Το έχει αναλάβει ο κ. Τριμμάτης, θα βρει την λύση και θα είναι συμφέρουσα για τον Άρη. Eχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια ο Τριμμάτης, είναι ευτύχημα για τον Άρη που τον έχει κοντά του. τον ξέρω από 12 ετών, άρα τον ξέρω όχι μόνο ως επιχειρηματία αλλά και ως άνθρωπο. Εμείς γνωριζόμαστε πριν από όλα αυτά όπως συνηθίζει να λέει».

Μιλώντας για την χωρητικότητα του γηπέδου είπε: «Είναι πρόωρα για να πούμε για τη χωρητικότητα, θα προσπαθήσουμε το μέγιστο δυνατό, 33.000-35.000 θέσεων, θα είναι πολύ μοντέρνο γήπεδο με σύγχρονο σχεδιασμό, σύγχρονα υλικά, εύκολη πρόσβαση, εύκολη παραμονή στον χώρο».

Τέλος, για τη χρονιά που ξεκινάει στον Άρη υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλων, ακόμη και για των παικτών που θα δίνουν περισσότερο από το 100%, καλά έκανε ο Καρυπίδης και έβαλε τους στόχους που έβαλε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ