Αναδιαμόρφωση του τμήματος scouting στον Παναθηναϊκό από τον Γιάννη Παπαδημητρίου – Όλες οι λεπτομέρειες!

Αναδιαμόρφωση του τμήματος scouting στον Παναθηναϊκό από τον Γιάννη Παπαδημητρίου – Όλες οι λεπτομέρειες!

Από τη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε στο μυαλό του τη ριζική αναδόμηση του τμήματος scouting του κλαμπ, σύμφωνα με τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Το πλάνο έχει πλέον εφαρμοστεί, με τον κ. Παπαδημητρίου να ολοκληρώνει τις τελικές λεπτομέρειες του οργανόγραμματος για το τμήμα, το οποίο λειτουργεί υπό την καθοδήγησή του.

Ο Μάκης Λιβαθηνός έχει αναλάβει τη θέση του Chief scout στο τμήμα scouting.
Οι άνθρωποι που συγκροτούν την ομάδα του τμήματος scouting είναι:

Δήμος Μπαξεβανίδης: Με μεγάλη πορεία στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Ξάνθης, αλλά και παρουσία σε Απόλλων Αθηνών και Δόξα Δράμας, ο Μπαξεβανίδης είναι υπεύθυνος κυρίως για το διεθνές σκέλος και τη Super League στο σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Κυριάκος Κωνσταντινίδης: Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ΑΕΚ και ασχολείται κυρίως με την ακαδημία και τη δεύτερη ομάδα.

Αλέξανδρος Ζαφειρίου: Ασχολείται κυρίως με το διεθνές σκέλος στο scouting του Παναθηναϊκού και είναι υπεύθυνος για τις αναλύσεις της ομάδας.

Ο Λούκας Φαβάλι είναι εξωτερικός συνεργάτης για την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Ξεχωριστός χώρος στο «Γ. Καλαφάτης» και βάση δεδομένων

Το τμήμα scouting του Παναθηναϊκού διαθέτει ξεχωριστό χώρο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, γεγονός που διευκολύνει την καθημερινή απαιτητική δουλειά. Επιπλέον, λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, διαθέτοντας ηλεκτρονική βάση δεδομένων με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαβάθμιση των σημαντικών στοιχείων.

Η ακαδημία στο τμήμα scouting – Κάλυψη σε όλη την Ελλάδα!

Στο νέο τμήμα scouting του Παναθηναϊκού, περιλαμβάνεται και η ακαδημία της ομάδας ως μέρος της εξέλιξής του. Οι Ανδρέας Λαγωνικάκης, Κώστας Μαυρίδης και Μάρκος Τσομπανόπουλος θα συνεργαστούν με νέους συνεργάτες έως το τέλος του έτους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι θα διαθέτει τους δικούς του “ανιχνευτές ταλέντων” σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός θα αναζητά ταλέντα σε όλη τη χώρα, με σκοπό να εντοπίσει και να αναπτύξει περισσότερους ποδοσφαιριστές για το μέλλον.

1 001303

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ