Φουλ επίθεση Μπέιλ σε «Marca»: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι το πραγματικό παράσιτο…»

Στην αντεπίθεση εναντίον της «Marca» πέρασε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μετά από πρόσφατο άρθρο που αναφερόταν σε αυτόν ως «παράσιτο της Ρεάλ», ο Ουαλός σταρ ξέσπασε για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται συχνά οι παίκτες από τα ΜΜΕ.

Λίγες ώρες λοιπόν αφότου έστειλε σχεδόν μόνος την εθνική του στην επόμενη φάση των μπαράζ του Μουντιάλ (σκοράροντας δυο γκολ εναντίον της Αυστρίας) έστειλε οργισμένο μήνυμα μέσω των social media, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Η Daily Mail έριξε λίγο φως σε αυτήν τη συκοφαντική, υποτιμητική και κερδοσκοπική δημοσιογραφία από τη Marca.

Σε μία εποχή που ο κόσμος αφαιρεί τη ζωή του εξαιτίας των σκληρών και αδυσώπητων ΜΜΕ, θα ήθελα να ξέρω ποιος θα φέρει προ των ευθυνών τους αυτούς τους δημοσιογράφους και τα μέσα που τους επιτρέπουν να γράφουν τέτοια άρθρα;

Ευτυχώς, έχω αναπτύξει σκληρή πέτσα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άρθρα όπως αυτά δεν προκαλούν ζημιά και δεν αναστατώνουν προσωπικά και επαγγελματικά όλους αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων κακεντρεχών ιστοριών.

Υπήρξα μάρτυρας του βάρους που μπορούν να επιφέρουν τα media στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων.

Τα media περιμένουν υπεράνθρωπες αποδόσεις από τους επαγγελματίες αθλητές και θα είναι οι πρώτοι που θα πανηγυρίσουν μαζί τους όταν αυτές έρθουν, όμως αντί να στέκονται μαζί τους όταν δείξουν μία ικμάδα ανθρωπίνου λάθους, τους κατασπαράζουν, ενθαρρύνοντας την οργή και την απογοήτευση από τους φιλάθλους τους.

Οι καθημερινές πιέσεις ενός αθλητή είναι τεράστιες και είναι ξεκάθαρο όσο η ημέρα, πώς η αρνητική προσοχή των media μπορεί εύκολα να στείλει έναν ήδη στρεσαρισμένο αθλητή ή κάποιον σε δημόσια θέα, πέρα από τα όριά του.

Ελπίζω πως όταν τα παιδιά μας φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να αντιλαμβάνονται τις ειδήσεις, η δημοσιογραφική δεοντολογία και το επίπεδο θα επιβάλλονται αυστηρότερα.

Οπότε, θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να ενθαρρύνω την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μιλάμε δημόσια γι’ αυτό και κριτικάρουμε ανθρώπους, απλά επειδή δεν πιάνουν τις συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες που τους έχουν επιβληθεί.

Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι το πραγματικό παράσιτο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ