Το οικονομικό θαύμα της Μίλαν – Πώς έκλεισε ο φετινός ισολογισμός

Η σεζόν 2020-21 ήταν η χειρότερη όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ποδοσφαίρου, αλλά η Μίλαν πέτυχε κάτι απίθανο.

Οταν εμφανίστηκε η πανδημία και έκλεισαν τα γήπεδα τον Μάρτιο του 2020, όλοι κατάλαβαν τι θα ακολουθήσει: Μια οικονομική τραγωδία. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα στους ισολογισμούς των ομάδων. Ενας εξ αυτών, ήταν ο ισολογισμός των Ροσονέρι, ο οποίος είχε κλείσει με ζημία 195 εκατ. ευρώ! Μακελειό… Οταν άρχισε η σεζόν 2020-21 και τα γήπεδα ήταν κλειστά από την αρχή, όχι μόνο στο τελευταίο τρίμηνο, οι προβλέψεις ήταν οι χειρότερες. Για όλους. Και επιβεβαιώθηκαν.

Οι ισολογισμοί όλων των ομάδων για το 2020-21 προκαλούν… τρόμο. Με εξαίρεση έναν. Αυτόν της Μίλαν. Οι Ροσονέρι που έκλεισαν με -195 εκατ. πέρυσι, έκλεισαν τελικά με -95 εκατ. ευρώ φέτος! Σε μια σεζόν με άδεια γήπεδα από την αρχή ως το τέλος, οι Μιλανέζοι βελτιώθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ! Παραπάνω και από εντυπωσιακό. Οσο για το πώς εξηγείται; Ο ιταλικός Τύπος στέκεται σε τρεις παράγοντες.

Ο πρώτος, είναι η ελάφρυνση στο μισθολόγιο. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι οι Ροσονέρι γλίτωσαν πολλά λεφτά από συμβόλαια. Δεν υπήρξε κάποια σημαντική αποχώρηση πέρυσι. Ο δεύτερος, είναι τα έσοδα από το Europa League. Τα οποία, όμως, δεν κάνουν τη διαφορά, αφού είναι πάρα πολύ λιγότερα από ό,τι στο Champions League. O τρίτος και σημαντικότερος είναι οι συμφωνίες με χορηγούς. Η Μίλαν έκλεισε 20 νέες χορηγικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Καμία εξ αυτών δεν ήταν τεράστιο deal, αλλά όλες μαζί έκαναν τη διαφορά όπως φαίνεται.

Και νέα βελτίωση…

Ετσι, οι Ροσονέρι κατάφεραν να κλείσουν τον φετινό ισολογισμό με ζημία 95 εκατ. ευρώ. Μεγάλη, αλλά πολύ μικρότερη από αυτή των 195 εκατ. ευρώ πέρυσι. Και με την ομάδα να επιστρέφει στο Champions League τη νέα σεζόν, είναι λογική η αισιοδοξία για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ