«Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του VAR» – Χαμός με το Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα

Η Γιουβέντους έμεινε στο 2-2 με τη Σαλερνιτάνα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ιταλική διαιτησία με το VAR έδωσε ρεσιτάλ.

Στο italians.gr το είχαμε αναφέρει και μετά τους αγώνες της πρεμιέρας: Στη φετινή Serie A θα δούμε διαιτητικά λάθη που θα ξεπερνάνε και τη φαντασία. Δεδομένο. Και η επιβεβαίωση έρχεται κάθε εβδομάδα, αφού κάθε εβδομάδα έχουμε περίεργες αποφάσεις. Κάθε εβδομάδα, επίσης, έχουμε χρήση του VAR με διαφορετικά κριτήρια. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, πλέον, πότε μπορεί να επέμβει και πότε όχι. Ετσι, σε κάθε αγωνιστική βλέπουμε αποτελέσματα να αλλάζουν λόγω διαιτητικών αποφάσεων. Κανένα από αυτά τα λάθη, όμως, δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αυτό στο ματς της Γιουβέντους με τη Σαλερνιτάνα. Γιατί εκεί, για πρώτη φορά επί VAR, ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ ενώ ο πάικτης καλυπτόταν για 52 εκατοστά!

 

«Πρόκειται για ένα απίστευτο διπλό διαιτητικό λάθος. Ο Μπονούτσι με βάση τον κανονισμό δεν κάνει τίποτα παράνομο. Ούτε τη μπάλα ακουμπάει αλλά ούτε τον τερματοφύλακα ενοχλεί. Ο τερματοφύλακας βλέπει κανονικά τη μπάλα και έχει χάσει τη φάση. Αυτό είναι το πρώτο λάθος. Το δεύτερο είναι και το μεγαλύτερο: Ο Μπονούτσι δεν είναι καν οφσάιντ, τον καλύπτει ο Καντρέβα. Από το VAR κάλεσαν τον διαιτητή να δει τη φάση ενώ ο Καντρέβα καλύπτει τον Μπονούτσι. Και ο διαιτητής βλέπει τη φάση και ακυρώνει το γκολ. Είναι το πιο σοβαρό λάθος στην ιστορία του VAR», είπε χαρακτηριστικά ο Φάμπιο Καρέσα, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του Sky Italia.

Ανάλογο, φυσικά, είναι το κλίμα συνολικά στον ιταλικό Τύπο. Με τη χρήση της τεχνολογίας, άλλωστε, αποδεικνύεται ότι ο Καντρέβα καλύπτει τον Μπονούτσι για 52 εκατοστά. Μισό μέτρο. Και κανείς, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός, ούτε οι υπόλοιποι στο VAR δεν το είδαν. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι ο Καντρέβα μάλλον έχει κάνει το 0-1 με το χέρι, μοιάζει πταίσμα. Οταν τόσοι διαιτητές μπροστά από μια οθόνη, με όλα τα ριπλέι, βλέπουν οφσάιντ ενώ ένας παίκτης καλύπτεται για μισό μέτρο, πώς να περιμένει κανείς ότι θα δουν ένα γκολ με το χέρι;

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ