Το μεγάλο παράπονο του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα: «Εδωσα στο ποδόσφαιρο περισσότερα από όσα είχα»

Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα δεν είναι πλέον στην Ιταλία, αλλά η Ιταλία τον έχει πάντα στην καρδιά της, έχοντας σοκαριστεί εξαιτίας του, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Σύμφωνα με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι ο καλύτερος φορ είδε ποτέ να αγωνίζεται. Κι αν δεν ήταν ο καλύτερος, ήταν σίγουρα μέσα στους 2-3 κορυφαίους. Ο Αργεντίνος φορ ήταν ένα… κτήνος που δεν καταλάβαινε τίποτα, παρασέρνοντας τις αντίπαλες άμυνες επί χρόνια. Συγκεκριμένα, εννιά ως παίκτης της Φιορεντίνα και άλλα τρία με τη φανέλα της Ρόμα. Συν κάτι μήνες στην Ιντερ, όταν πλέον μετρούσε αντίστροφα για το τέλος της καριέρας του. Την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί όταν ήταν μικρό παιδί. Γιατί; Επειδή δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο αρχικά αλλά το μπάσκετ. Και το γεγονός ότι δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο, το είχε πει κάποτε.

Οταν ήταν στη Ρόμα και όλοι ασχολούνταν ακόμη περισσότερο μαζί του, ο Μπατιστούτα άρχισε να εκνευρίζεται. Τότε, λοιπόν, είχε σοκάρει τους Ιταλούς, λέγοντας πως «δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Δεν παρακολουθώ ποτέ κάποιον αγώνα όταν είμαι σπίτι. Δεν θέλω να έχω καμία επαφή». Ηταν δυνατόν να ισχύει αυτό; Οχι. Και το παραδέχθηκε ο ίδιος χρόνια αργότερα. «Εγώ έπαιξα στην Ιταλία στα καλύτερα χρόνια της Serie A. Ολοι, όλοι όμως, ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο τότε. Από το πρωί ως το βράδυ, όπου κι αν ήσουν, άκουγες μόνο για το ποδόσφαιρο. Ολο αυτό προκαλούσε έξτρα πίεση και από ένα σημείο κι έπειτα ήταν εκνευριστικό. Δήλωσα, επομένως, ότι δεν ασχολούμαι για να το αποφεύγω όλο αυτό», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, όμως, ο Μπατιστούτα τούς σόκαρε κι άλλιώς τους Ιταλούς. Οπως και όλο τον πλανήτη. Αναφερόμαστε στο σοβαρό πρόβλημα που είχε με τα γόνατά του. Τότε που έφτασε στο σημείο να πει στον γιατρό να του κόψει τα πόδια για να μην πονάει άλλο. Και αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο του Γκαμπριέλ από τη μπάλα. Το γεγονός, δηλαδή, ότι… την αγάπησε τόσο, ώστε να διαλυθεί για αυτή. «Δεν ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιώδης για το ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρός, αλλά έγινε το πάθος μου. Τώρα δεν μπορώ να περπατήσω εξαιτίας του. Του έδωσα περισσότερα από όσα είχα να δώσω»…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ