Το «μαύρο» ρεκόρ με την υπογραφή Πίρλο στη Γιουβέντους

Η στατιστική… διαλύει τον Αντρέα Πίρλο, αφού η Γιουβέντους έχει «πετύχει» φέτος κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στην ιστορία της.

Από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του, όλοι απόρησαν. Φίλοι και αντίπαλοι. Περίμεναν, όμως, να δουν στην πράξη τι θα γινόταν. Και τελικά αυτό που γίνεται είναι μια αγωνιστική τραγωδία για τους Μπιανκονέρι. Η ήττα από τη Μίλαν το βράδυ της Κυριακής πιθανότατα αφήνει τους Τορινέζους εκτός Champions League, γεγονός που αρκεί για να χαρακτηριστεί παντελώς αποτυχημένη η σεζόν.

Υπάρχουν και χειρότερα όμως… Υπάρχουν, δηλαδή, επιδόσεις που γράφουν ιστορία αλλά με την αρνητική έννοια. Σαν κι αυτή που κατέγραψε από το βράδυ της Κυριακής η στατιστική: Ποτέ στην ιστορία της η Γιούβε δεν είχε χάσει δύο ματς με 0-3 με τον ίδιο προπονητή. Για την ακρίβεια, οι Μπιανκονέρι έχουν χάσει οκτώ φορές με 0-3 σε όλη την ιστορία τους. Ο Πίρλο, λοιπόν, είναι ο μόνος προπονητής της Γιουβέντους που χάνει δύο φορές με 0-3. Και μάλιστα στην ίδια σεζόν!

Είχε γίνει τον Δεκέμβριο με τη Φιορεντίνα, έγινε τώρα με τη Μίλαν. Κόντρα σε δύο ομάδες, δηλαδή, οι οποίες είχαν μόνο ήττες στο Allianz Stadium. Πρόκειται για ένα «ρεκόρ» όπως δείχνει και η ιστορία, που είναι δύσκολο να το σπάσει άλλος προπονητής στο μέλλον. Πρόκειται για μια επίδοση που μοιάζει σαν το… κερασάκι στην τούρτα στη φετινή σεζόν της Γιούβε. Σαν το τελειωτικό χτύπημα για τον Πίρλο, ο οποίος δεν θα παραμείνει στον πάγκο.

Κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ενδέχεται να απολυθεί ακόμη και εντός της ημέρας. Θα φανεί τις προσεχείς ώρες, φυσικά, αν ισχύουν ή όχι. Σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Πίρλο τελείωσε για τη Γιουβέντους. Αν θα είναι τώρα ή στο τέλος της σεζόν, θα το δούμε. Το πείραμα του περασμένου Αυγούστου, όμως, απέτυχε. Και η ευθύνη για αυτό δεν είναι αποκλειστικά δική του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ