Θρήνος στους ultras της Τζένοα για τον θάνατο του «Ιερέα»

Στο πένθος βυθίστηκαν οι ultras της Τζένοα, όπως και η Γένοβα γενικότερα, από την είδηση του θανάτου του Ρομπέρτο Σκότο, γνωστός και ως «Ιερέας».

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών. Για την ακρίβεια, για τους Ροσομπλού αρχίζει σε λίγες ώρες, με τον αγώνα κόντρα στην Περούτζια για το Coppa Italia. Ενα παιχνίδι, από το οποίο οι ultras της Τζένοα θα απουσιάζουν, όπως ανακοίνωσαν πριν δύο μέρες. Ακόμη κι αν ήταν στο γήπεδο όμως, στη Gradinata Nord, το κλίμα μόνο πανηγυρικό δεν θα ήταν. Και ο λόγος είναι ο θάνατος του ηγέτη τους. Του ανθρώπου που μετέδιδε το πνεύμα, τα πιστεύω και τις αξίες της Τζένοα στις νεότερες γενιές.

Ο Ρομπέρτο Σκότο γεννήθηκε το 1960 και από μικρός λάτρεψε το ποδόσφαιρο και τους Ροσομπλού. Λάτρεψε το γήπεδο, τα συνθήματα, την ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και δεν άργησε να ανέβει στην… ιεραρχία των Fossa dei Grifoni. Δεν άργησε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα στελέχη των ultras της Τζένοα και να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Και όταν λέμε «όλων», δεν εννοούμε των δικών του, αλλά και των απέναντι.

Ηταν, άλλωστε, αυτός που είχε πάρει την πρωτοβουλία για μια συνεργασία με τους οργανωμένους οπαδούς της Σαμπντόρια. Στόχος, να βοηθάνε από κοινού την πόλη της Γένοβας. Μια πόλη που υποφέρει κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο, από τις πλημμύρες. Αυτός, λοιπόν, ήταν ο επικεφαλής της σχετικής επιτροπής και παρέμεινε τέτοιος ως το τέλος του. Το οποίο ήρθε νωρίτερα από ό,τι θα περίμενε.

Εχοντας διαγνωστεί με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, έδωσε τη μάχη του τα τελευταία χρόνια, ελπίζοντας να βγει νικητής. Τελικά δεν τα κατάφερε αλλά ο θρύλος του θα συνεχίσει να ζει και τα επόμενα χρόνια. Οπως ζούσε και ζει πάντα ο «θρύλος» της Τζένοα, χάρη και σε αυτόν, ο οποίος στην πάροδο του χρόνου έγινε ο «Ιερέας». Ο Sarcedote. Ετσι τον αποκαλούσαν, αφού ήταν αυτός που βοηθούσε σε όλα τους νεότερους οπαδούς. Ηταν αυτός που τους μετέδιδε, όπως προαναφέραμε, τις αξίες της ομάδας του και της Gradinata Nord.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι θα είναι εκεί στο «αντίο»

Και το έκανε τόσο καλά, ώστε να το αναγνωρίζουν και οι παντοτινοί αντίπαλοι. Το έδειχναν όσο ζούσε, θα (του) το δείξουν όμως και τώρα. Το πρωί του Σαββάτου (14/8), στο πέταλο των Γενοβέζων στο Λουίτζι Φεράρις, θα γίνει κάτι σαν λαϊκό προσκύνημα. Εκεί, θα είναι όλοι όσοι τον αγάπησαν και τα ιταλικά ΜΜΕ προαναγγέλουν και την παρουσία αντιπροσωπείας των ultras της Σαμπντόρια. Μια κίνηση που δείχνει τον σεβασμό τους για έναν άνθρωπο, έναν οπαδό που είχε το εξής χαρακτηριστικό: Ηξερε να ακούει. Ηξερε να ακούει και να σέβεται τη γνώμη όσων διαφωνούσαν μαζί του.

Αυτό είναι στο οποίο στέκονται οπαδοί αρκετών ιταλικών ομάδων σε φόρουμ, σχολιάζοντας την είδηση του θανάτου του. Ενα γεγονός που δεν πόνεσε μόνο τους ultras της Τζένοα αλλά και πολλούς άλλους. Και αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί απόδειξη για την ποιότητα του εκλιπόντος…

genoa sacerdote 1Διαβάστε τα νέα των Ιταλών ultras στο italians.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ