Θα μείνει με 19 ομάδες η Serie A; – Η Ομοσπονδία δεν σώζει τη Σαλερνιτάνα

Η Σαλερνιτάνα δεν έχει βρει ακόμη νέο ιδιοκτήτη και παρά την επιθυμία της Serie A, η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει νέα παράταση.

Αν είχαν γίνει όλα όπως προβλέπει ο νόμος, η Σαλερνιτάνα δεν θα έπαιζε στη Serie A φέτος. Θα είχε αποβληθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα είχε αντικατασταθεί από άλλη ομάδα της Serie Β. Η Ομοσπονδία, όμως, δεν τόλμησε τότε να κάνει αυτό που λέει ο νόμος. Και αφού δεν τόλμησε, έδωσε προθεσμία ως τις 31 Δεκεμβρίου. Ενα 10ήμερο πριν εκπνεύσει αυτή, όμως, δεν υπάρχει κάποιο νέο. Η ιδιοκτησία δεν έχει αλλάξει και η Λίγκα ψήφισε πριν λίγες μέρες να δοθεί νέα προθεσμία. Αυτή, όμως, θα πρέπει να τη δώσει η Ομοσπονδία. Και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος αντιλαμβάνεται το αυτονόητο: Αν η Ομοσπονδία δώσει και νέα προθεσμία, θα έχει ολοκληρωθεί πρωτάθλημα στο οποίο δύο ομάδες έχουν ίδια ιδιοκτησία. Και αν γίνει αυτό, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η Ομοσπονδία θα χάσει κάθε αξιοπιστία. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, επομένως, στο μέλλον να… κηρύσσει τον νόμο. «Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί η ίδια ιδιοκτησία να έχει δύο ομάδες στη Serie A. Ή θα έρθει ως τις 31 Δεκεμβρίου η αλλαγή ιδιοκτησίας ή η ομάδα θα αποβληθεί», είπε ο Γκραβίνα.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα 10ήμερο μπορεί το ιταλικό πρωτάθλημα να μείνει με 19 ομάδες. Η απόλυτη ντροπή δηλαδή… Ολο αυτό, όμως, θα είχε αποφευχθεί αν είχε γίνει το καλοκαίρι αυτό που έπρεπε. Δεν έγινε όμως και τώρα η παρουσία της Σαλερνιτάνα στη Serie A κρίνεται μέσα σε ένα 10ήμερο. Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, όμως, να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει. «Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το κλαμπ θα έχει νέο ιδιοκτήτη», ήταν τα λόγια του Γκραβίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ