Συνελήφθη με όπλα και σφαίρες ηγέτης των ultras της Ιντερ

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των ultras της Ιντερ μετά την είδηση της σύλληψης ενός εκ των αρχηγών τους.

Στο αφιέρωμα που είχε κάνει το italians.gr στους οργανωμένους οπαδούς των νερατζούρι, είχε εστιάσει στον αρχηγό τους. Τον Φράνκο «Φρανκίνο» Καραβίτα. Στο σχετικό κομμάτι, είχε αναφερθεί και το όνομα του 69χρονου Βιτόριο Μποϊόκι, έτερο ηγετικό στέλεχος της Curva Nord. Οι δυο τους, μάλιστα, είχαν και ένα τσακωμό που τους οδήγησε σε νοσοκομείο και αστυνομικό τμήμα, αλλά τώρα μας απασχολεί άλλο θέμα. Και συγκεκριμένα, η σύλληψη του Μποϊόκι.

Οπως αναφέρει ο ιταλικός πολιτικός Τύπος, πρόκειται για μια υπόθεση που ανησυχεί ιδιαίτερα την αστυνομία και οι λόγοι είναι δύο: Ο άνθρωπος που ήταν μαζί του και όσα είχαν στο αυτοκίνητο. Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά…

Η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο ένα Suv Nissan Qashqai, το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί. Σε αυτό το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν ο Μπαϊόκι και ο 67χρονος Πάολο Καμπέντα. Ο οποίος Καμπέντα είναι γνωστός στο Μιλάνο ως άνθρωπος του υποκόσμου. Εχει συμμετάσχει σε πολλές ληστείες και στις προηγούμενες δεκαετίες, ειδικά στα 70’s και 80’s, είχε συμμετοχή σε πολύ δυνατά σκηνικά.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, όταν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί, βρέθηκαν τα εξής: Δύο όπλα διαμετρήματος 30 χιλιοστών, σφαίρες, αστυνομικά μπουφάν, χειροπέδες, ένα teaser, γάντια εργασίας και κυάλια.

Αρχίζει έρευνα στο Μιλάνο

Τα ευρήματα, το γεγονός ότι ήταν αυτοκίνητο που είχε κλαπεί και φυσικά το ότι όλα αυτά ήταν στην κατοχή των Μπαϊόκι και Καμπέντα, σήμαναν συναγερμό. Ετσι, η αστυνομία στο Μιλάνο, γράφει η Corriere della Sera, είναι έτοιμη να ξεκινήσει μεγάλη έρευνα. Στόχος, φυσικά, να γίνει γνωστό το τι σχεδίαζαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, φυσικά, αυτό δεν θα αφορά την Ιντερ, αλλά στις τάξεις των ultras επικρατεί μια αναστάτωση από όταν έγινε γνωστή η σύλληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ