Γιατί δεν συμφέρει τον Ρονάλντο να φύγει από τη Γιουβέντους

Οι συζητήσεις για το αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μείνει ή όχι στη Γιουβέντους είναι πάντα στην επικαιρότητα, αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν τα πάντα.

Οταν οι δύο πλευρές αποφάσιζαν να συνεργαστούν το καλοκαίρι του 2018 περίμεναν καλύτερη εξέλιξη. Τα πράγματα, όμως, δεν έρχονται πάντα όπως τα θες και τώρα το βιώνουν οι μπιανκονέρι και ο Πορτογάλος. Ετσι, έχει ανοίξει η συζήτηση για το αν Ρονάλντο και Γιουβέντους θα συνεχίζουν μαζί και την επόμενη χρονιά. Τελευταία του συμβολαίου που υπέγραψε το 2018.

Οι απόψεις διίστανται και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει. Είναι, άλλωστε, μια απόφαση που θα παρθεί με αθλητικά και οικονομικά κριτήρια. Και σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, τον Πορτογάλο τον συμφέρει να παραμείνει στους μπιανκονέρι. Καταρχάς, επειδή παίρνει 31 εκατ. ευρώ. Ποσό που δύσκολα μπορεί να βρει, αυτή την εποχή ειδικά, σε άλλη ομάδα. Το κυριότερο, όμως, είναι η δική του φορολογική «επιβάρυνση».

Ο Ρονάλντο, σύμφωνα με το Forbes, από τον Ιούνιο του 2019 ως τον Ιούνιο του 2020 έβγαλε 105 εκατ. ευρώ. Τα 60 εκατ. ευρώ από τη Γιούβε, τα άλλα 45 εκατ. ευρώ από χορηγούς. Ξέρετε τι φόρο πλήρωσε στο ιταλικό κράτος; Το ποσό των 100.000 ευρώ. Γιατί; Επειδή εμπίπτει στον νόμο περί φορολογικής απαλλαγής που ψηφίστηκε το 2017.

Πουθενά αλλού τέτοια απαλλαγή

Σύμφωνα με αυτόν, όσοι πήγαιναν στην Ιταλία πλέον θα πλήρωναν αυτό το ποσό ως φόρο για όλα τα έσοδά τους. Νόμος που ψηφίστηκε με στόχο να προσελκύσει η Ιταλία άτομα με ιδιαίτερα μεγάλα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Την ώρα που η Γιουβέντους ως επιχείρηση… ματώνει με την εφορία ττου συμβολαίου του, ο ίδιος ουσιαστικά δεν πληρώνει τίποτα. Γιατί οι 100.000 ευρώ, με τόσα έσοδα, τίποτα είναι.

Και αυτό το «τίποτα» δεν μπορεί να το βρει στους φορολογικούς νόμους άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας. Και ίσως είναι ένα γεγονός που παίξει ρόλο στην τελική απόφασή του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ