«Στην κόλαση» – Τα πρωτοσέλιδα για την εθνική Ιταλίας μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ

Η εθνική Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα απουσιάσει από το Μουντιάλ και ο Τύπος της χώρας, όπως είναι λογικό, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Το περασμένο καλοκαίρι έκανε ευτυχισμένους τους οπαδούς της και απέκτησε νέους φίλους. Είχε κερδίσει την αναγνώριση των ουδέτερων και τη συμπάθειά τους για το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Η εθνική Ιταλίας έκανε ένα εκπληκτικό Euro φτάνοντας στην κατάκτησή του και όλοι ήλπιζαν ότι αρχίζει μια νέα εποχή. Οτι η θλιβερή αποτυχία του αποκλεισμού από το Μουντιάλ 2018 θα είναι οριστικά μια κακή ανάμνηση. Μέχρι που τελικά ο εφιάλτης επέστρεψε και το δράμα μεγάλωσε… Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι η Σκουάντρα Ατζούρα των 4 Μουντιάλ θα απουσίαζε από δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο; Κι όμως, έγινε…

Το γεγονός ότι έγινε, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το αποδεχθεί ο ιταλικός Τύπος. Να το συνειδητοποιήσει. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τριών μεγάλων αθλητικών εφημερίδων της χώρας. «Εκτός κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η Gazzetta dello Sport και συμπληρώνει: «Η Ιταλία έχασε 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία: Αντίο Κατάρ».

Η Corriere dello Sport, από την πλευρά της, τονίζει: «Στην κόλαση»! Και από εκεί και πέρα, συμπληρώνει: «Στο Παλέρμο νίκησε η Β. Μακεδονία: Η Ιταλία και πάλι εκτός Μουντιάλ. Αποκλεισμός σοκ». Οσο για την Tuttosport, αδυνατεί να πιστέψει αυτό που έγινε… «Noooooooooooo», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδό της, όπου υπάρχει και ένα μήνυμα προς τον Ρομπέρτο Μαντσίνι: «Αγαπητέ ομοσπονδιακέ τεχνικέ, μην φύγεις».

%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B12

%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B52

%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%842

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ