Στατιστικά – σοκ: Η Γιουβέντους είναι η χειρότερη ομάδα της Serie A

Η Γιουβέντους είναι χωρίς νίκη μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και η στατιστική, αυτή τη φορά, εξηγεί τα προβλήματα που βλέπουν όλοι.

Η ισοπαλία με τη Μίλαν και οι μηδέν νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές, αποτελούν πισωγύρισμα. Οι Μπιανκονέρι, συγκεκριμένα, έχουν πάει… 60 χρόνια πίσω, αφού τέτοια επίδοση είχαν το 1961-62. Σεζόν που τελείωσε με δραματικό τρόπο για τους Τορινέζους, οι οποίοι είχαν τερματίσει στη 12η θέση. Αγνωστο, φυσικά, σε ποια θα τερματίσουν φέτος. Υπάρχουν 34 αγωνιστικές μπροστά μας και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν χάνει την πίστη του. Για να δικαιολογείται, όμως, αυτή, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Γιατί η Γιουβέντους, αυτή τη στιγμή, είναι η χειρότερη ομάδα της Serie A.

Αυτό δείχνει η στατιστική, η οποία ναι μεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα, αλλά εδώ λέει αλήθεια. Το δείχνουν οι αριθμοί των 20 ομάδων άλλωστε. Ο Αλέγκρι, ως γνωστόν, επιμένει πάντα στις δύο φάσεις του παιχνιδιού: Στην επιθετική και στην αμυντική. Το αναφέρει σχεδόν πάντα στις δηλώσεις του. Ας δούμε λοιπόν -υπάρχουν πιο κάτω οι δύο πίνακες- τι λένε οι αριθμοί για το παιχνίδι της ομάδας του σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές.

Η χειρότερη στις δύο φάσεις του παιχνιδιού

Η Γιουβέντους, λοιπόν, είναι η 20ή ομάδα της Serie A, σε ό,τι αφορά το παιχνίδι στο 1/3 του αντιπάλου. Με ποσοστό 21%, οι Τορινέζοι περνάνε λιγότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην περιοχή του αντιπάλου. Εντυπωσιακό. Και γίνεται ακόμη περισσότερο, αν προσθέσουμε και αυτό: Μόνο στο 1/3 της Σασουόλο παίζεται περισσότερη ώρα το παιχνίδι, από ό,τι στο 1/3 της Γιούβε. Στους αγώνες των Μπιανκονέρι, δηλαδή, το 33% του 90λεπτου η μπάλα είναι στο δικό τους 1/3 του γηπέδου και μόνο το 21% στο 1/3 του αντιπάλου.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι Τορινέζοι είναι στην 16η θέση σε ό,τι αφορά τα κλεψίματα και στη 12η σε ό,τι αφορά τις κερδισμένες μονομαχίες, εξηγείται το γιατί σε κάθε αγώνα τρώει γκολ…

statistiko1

statistiko2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ