Στα χέρια των Αμερικανών η Τζένοα – Τέλος εποχής για τον Πρετσιόζι

Ο Ενρίκο Πρετσιόζι δεν είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της Τζένοα, αφού επισημοποιήθηκε η συμφωνία με το αμερικάνικο fund 777 Partners που αγόρασε τις μετοχές.

Στις 4 Σεπτεμβρίου το italians.gr έγραφε ότι ιστορική ομάδα της Serie A περνάει σε αμερικάνικα χέρια. Οι ανακοινώσεις, μάλιστα, αναμένονταν για τις 14 του μήνα, αλλά πήγαν εννιά μέρες πίσω. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αλλάζει τίποτα. Η συμφωνία, άλλωστε, του Πρετσιόζι με τους Αμερικάνους ήταν δεδομένη και απέμεναν τα τυπικά για να επισημοποιηθεί. Και επισημοποιήθηκε. Το αμερικάνικο fund 777 Partners, λοιπόν, έχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών των Ροσομπλού, για τους οποίους αρχίζει μια νέα εποχή.

Επιθυμία όλων στο κλαμπ, φυσικά, είναι να αποδειχθεί καλύτερη από αυτή του Πρετσιόζι. Ο Ιταλός επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 2003 την Τζένοα και κατάφερε αρκετά. Στην αρχή όχι θετικά, αφού είχε -κυριολεκτικά- πιαστεί με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά πριν από μπαράζ ανόδου. Και αντί για άνοδος, ήρθε ο υποβιβασμός ως τιμωρία. Στη συνέχεια, όμως, οι Ροσομπλού βρήκαν τον δρόμο τους, επέστρεψαν στη Serie A και κατάφεραν να βγουν και στην Ευρώπη. Ηταν τα χρόνια που ο Πρετσιόζι έριχνε συνεχώς χρήμα.

Επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων

Αυτά τα χρόνια, όμως, πέρασαν… Η οικονομική κρίση χτύπησε σοβαρά τον Ιταλό επιχειρηματία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε μεγάλα προβλήματα. Ετσι, αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του και συμφώνησε με τους Αμερικανούς. Το 777 Partners είναι ένα fund που ως τα τέλη του 2020 είχε στην κατοχή του επενδύσεις που έφταναν στα 3 δισ. δολάρια. Ιδρύθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2007, έχει έδρες σε Νέα Υόρκη – Μαϊάμι και δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς.

Ενας εξ αυτών είναι και το ποδόσφαιρο, αφού πριν τρία χρόνια το 777 Partners αγόρασε ένα ποσοστό μετοχών στη Σεβίλλη, βάζοντας και άνθρωπό του στο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα, αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ιταλία. Και όχι σαν συμπαίκτες αλλά ως ιδιοκτήτες ενός κλαμπ. Και συγκεκριμένα του αρχαιότερου, αφού η Τζένοα ήταν η πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε στη γειτονική χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ