Σοκ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Σαμπντόρια και οδηγήθηκε στη φυλακή

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η οικονομική αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης, προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η οικονομική αστυνομία είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο 10ήμερο, στο ιταλικό ποδόσφαιρο, λόγω της Γιουβέντους. Δύο φορές, άλλωστε, έκανε ντου στα γραφεία της έπειτα από εντολή του εισαγγελέα. Και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τους Μπιανκονέρι, ήρθε η είδηση από τη Γένοβα. Και είναι σοκαριστική: Ο Φερέρο, πρόεδρος της Σαμπντόρια, συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία και ήδη οδηγήθηκε στη φυλακή. Εκτός από αυτόν, έχουν συλληφθεί άλλα πέντε άτομα, οι οποίοι όμως τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα νέα προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση επειδή δεν είχε ακουστεί κάτι. Για να το θέσουμε σωστά, κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για τον Φερέρο. Το τελευταίο διάστημα, όμως, δεν είχε γίνει γνωστό ότι είναι υπό έρευνα. Οτι υπάρχει ενδεχόμενο σύλληψής του. Η εντολή δόθηκε, όμως, από τον εισαγγελέα και η οικονομική αστυνομία προχώρησε στην εκτέλεσή της. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, η σύλληψη έγινε λόγω απάτης και πτώχευσης, αλλά δεν αφορούν το κλαμπ. Δεν έχει γίνει όλο αυτό, δηλαδή, λόγω υποθέσεων των Μπλουτσερκιάτι αλλά για θέματα εκτός ποδοσφαίρου.

Από εδώ και πέρα, προφανώς, θα μιλήσουν οι δικηγόροι και θα τρέξουν οι εξελίξεις. Στη Σαμπντόρια, πάντως, βλέπουν με αμηχανία τον πρόεδρό τους να οδηγείται στη φυλακή. Είναι ο μόνος, όπως προαναφέραμε, εκ των 6 συλληφθέντων που οδηγήθηκε σε κελί. Αναμονή, επομένως, για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία δύο καλοκαίρια υπήρχε ενδιαφέρον επιχειρηματιών για τις μετοχές της Σαμπντόρια αλλά ο Φερέρο δεν το συζητούσε. Τώρα, αναλόγως πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μάλλον θα το συζητήσει…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ