Ρεπορτάζ-βόμβα για τη Γιουβέντους: Τελειώνει ο Ανιέλι, στη διοίκηση ο Ντελ Πιέρο

Η ευρωπαϊκή Super League εξελίχθηκε σε φιάσκο και αυτό μπορεί να φέρει εξελίξεις στη Γιουβέντους με Αντρέα Ανιέλι και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Οταν οι 12 ομάδες ανακοίνωναν βράδυ Κυριακής την ευρωπαϊκή Super League, κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Οχι το να μη γίνει, τελικά, αυτή η νέα Λίγκα. Αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που έπαιζε. Το να καταρρεύσει, όμως, το πλάνο μέσα σε δύο μέρες δεν το περίμενε κανείς. Πρόκειται, φυσικά, για φιάσκο και φέρνει σε δύσκολη θέση τις 12 ομάδες και τις διοικήσεις τους. Κυρίως, όμως, δύο: Αυτές των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Αντρέα Ανιέλι και Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν οι εμπνευστές της Super League και τώρα είναι σε δύσκολη θέση. Σε τόσο δύσκολη, ώστε στους Μπιανκονέρι να έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η πολιτική Corriere della Sera, η οποία σήμερα γράφει το εξής: Ο Ανιέλι θα οδηγηθεί σε παραίτηση από τη Γιουβέντους, στη διοίκηση της οποίας θα μπουν οι Ντελ Πιέρο και Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει ότι το φιάσκο της Super League έκανε έξαλλη την οικογένεια Ανιέλι. Και ειδικά τον Τζον Ελκαν, ξάδερφο του προέδρου της Γιούβε. Εξαλλοι όχι γιατί δεν θα γίνει η Λίγκα, ο Ελκαν έχει άλλα θέματα για να ασχοληθεί άλλωστε, αλλά επειδή ο Αντρέα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Και δεν έχουν και άδικο. Αυτό ήταν ένα πρότζεκτ που το δούλευε χρόνια και τελικά εξελίχθηκε σε… τίποτα.

Πρόεδρος Νάζι, μαζί Ντελ Πιέρο – Τρεζεγκέ

Ετσι, σημειώνει η Corriere della Sera, έρχεται η ώρα της… πληρωμής για αυτό το φιάσκο. Εξω οι Ανιέλι και Νέντβεντ, μέσα ο Αλεσάντρο Νάζι με τους Ντελ Πιέρο – Τρεζεγκέ. Ποιος είναι ο Νάζι; Ξάδερφος των Ελκαν και Ανιέλι και ουσιαστικά ο Νο3 της νέας γενιάς της οικογένειας. Μάνατζερ της Exor και γενικά σε επιχειρήσεις της οικογένειας, είναι ο σύντροφος της Αλένα Σερεντόβα, της πρώην συζύγου του Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Αυτός, καταλήγει η Corriere della Sera, είναι επικρατέστερος για την προεδρία της Γιουβέντους στις αλλαγές που θα γίνουν. Με τον Ανιέλι να αποχωρεί και τον Ντελ Πιέρο να επιστρέφει. Σε μια αντιστροφή όσων έγιναν το 2012. Μια αλλαγή, σημειώνει η εφημερίδα, που θα αλλάξει το κλίμα στη Γιούβε και για τη Γιούβε. Καταρχάς, θα ζεσταθεί ξανά ο κόσμος της με τους Ντελ Πιέρο – Τρεζεγκέ και χωρίς τον Ανιέλι, με τον οποίο οι ultras είναι σε μεγάλη κόντρα. Αφετέρου, η παρουσία των δύο πρώην άσων θα κάνει πιο συμπαθητική την εικόνα του κλαμπ προς τους μη Γιουβεντίνους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ