Ψηφίζει «Όχι» σε επανεκκίνηση της Serie A το 64% των Ιταλών

Η επανέναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ιταλία βρίσκει αντίθετο το 64% των Ιταλών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Izi σε συνεργασία με την Comin & Partners. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανησυχία για την δημόσια υγεία, καθώς η πανδημία μπορεί να είναι σε ύφεση αλλά το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 24 και 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους στην Ιταλία και το δείγμα περιελάμβανε 1.006 άτομα. Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι φίλοι του ποδοσφαίρου πολύ ή αρκετά και από αυτούς το 51% τάχθηκε κατά της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, έστω και χωρίς θεατές.

Εκείνοι που δηλώνουν υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων αντιπροσωπεύουν το 36% των ερωτηθέντων. Μεταξύ αυτών, οι μισοί θεωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για το 26% σημαίνει αποτροπή της κρίσης στους επαγγελματικούς συλλόγους, ωστόσο, μόνο το 19% αυτών ανησυχούν για τον πρωταθλητή . Τέλος, σύμφωνα με το 4% των Ιταλών, το ποδόσφαιρο χωρίς θεατές δεν είναι πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τη μοίρα των πρωταθλημάτων στη χώρα μας για το 77% των Ιταλών, ενώ για το 15% η τελευταία λέξη θα είναι στην ομοσπονδία (FIGC) και για το υπόλοιπο 8% στην Ολυμπιακή επιτροπή (CONI).

Η επιθυμία για ποδόσφαιρο, δεν καλύφθηκε με κανέναν τρόπο για το 44% των οπαδών, κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ το 24% είδε παλιά παιχνίδια στην τηλεόραση, το 17% βίντεο στο διαδίκτυο και το 15% μίλησε για αυτό με φίλους στο τηλέφωνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ